İstanbul Gündemi

15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı açıldı!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Eylül 2022 Cumartesi 21:18

Katılımın yoğun olduğu programa, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay  , İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu , Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım , ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, basın mensupları çok sayıda partili ve vatandaş katılım gösterdiAçılış töreninde yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı vatandaşların hizmetine sunuldu.

YURT MÜJDESİ!

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı, “150 Günde 150 Proje” projesi kapsamında hizmete açıldı. Alemdağ Caddesi üzerinde inşa edilen meydanın açılışı, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış hakkında konuşan Başkan İmamoğlu, ‘Ümraniye‘de başka açılışlarımız da var. Yakın zamanda bir öğrenci yurdunu burada hayata geçireceğiz. Öğrenci yurt yatak sayımız, görevi aldığımızda yoktu; şimdi 3000’i aşıyoruz. Psikolojik Danışma Merkezimizi açacağız. Ümraniye‘de bir de kreşimizin bu döneme hızlıca açılışını yapıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın keyfini yaşayacağız. İhtiyaç neredeyse, hizmeti oraya, o ihtiyacı karşılamak üzere getirme konusunda özenli davranıyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU, ‘HALKIMIZA VE ALLAH‘A EMANET EDİYORUM’

İstanbul‘un hiçbir ilçesini birbirinden ayırt etmeden çalıştıklarını kaydeden İmamoğlu, ‘Ortak akıl masalarımızı kuruyoruz ve çalışıyoruz. Çünkü ötekileştirmenin, ayrıştırmanın, kutuplaştırmanın hiçbirimize fayda vermeyeceğini net olarak biliyoruz. Buradan net ifade edeyim ki, 39 ilçe belediye başkanımız benim gözümde, kalbimde, ruhumda birdir. Ve her birini kendi çalışma arkadaşım olarak görüyorum. Hepimizi, İstanbul‘a karşı sorumlu bir ekibin parçası olarak görüyorum. Aynı şekilde İstanbul‘un Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerini de o şekilde görüyorum. Ve bir arada çalışmayı, bir arada üretmeyi çok ama çok önemsiyorum. Çünkü halk, bizleri karşılıklı konuşup, fikir üretelim, ortak akılda buluşalım ve birlikte sonuç alalım diye seçti. Aynı düşünmeyebiliriz, ama halkın çıkarları noktasında birleşmek ve buluşmak zorundayız. Halkın bu mesajını alan ve gereğini yapan tüm belediye başkanı arkadaşlarıma, İsmet Bey‘e de teşekkür ediyorum. Halkın iradesinin tam tersine davranan, iş birliği ve ortak çözüm konusunda adım atmayan, atmaya gayret göstermeyen, en basit insani iletişimi dahi kurmama konusunda bir refleks gösteren, çekinenleri de halkımıza ve Allah‘a emanet ediyorum.’ ifadelerini kullandı.

‘BÜTÜN HİZMETLERİN SAHİBİ HALKTIR!’

Meydana adı verilen 15 Temmuz’un anlamına dikkat çeken İmamoğlu, ‘15 Temmuz tarihinde, ülkemizin demokrasisi tehdit altında olduğu anlar böyle bir bütünleşmeyi gerektiren anlardır. Unutmayalım; 15 Temmuz gecesi her partiden milletvekili, Yüce Meclis’e koşmuştu. Onun en yakın şahidi burada, sevgili Engin Altay başkanımız. Dolayısıyla 15 Temmuz şehitlerine adanmış bu meydanın açılışında da benzeri bir bütünlüğü sağlamamızdan  duyduğum memnuniyetimi dile getiriyorum. Elbette yapılan icraatlar, sunulan hizmetler üzerinden siyasi partiler arasında bir yarış olacaktır; olmalıdır da. Rekabet olacaktır; olmalıdır da. Ancak bu rekabet, işin kime ait olduğuna dair bir rekabet olması noktasında yersizdir. Çünkü, hizmet millete aittir. Bütün hizmetlerin sahibi halktır.’ şeklinde konuştu.

‘İDDİALIYIZ’

Partiler arası rekabete dikkat çeken İmamoğlu, ‘Partiler arası rekabet, işleri kimin daha doğru, daha iyi, daha hesaplı, daha kaliteli ve daha vatandaşa hizmet odaklı yaptığıyla olur. Bu konuda da biz, iddialıyız. Biz ortak aklı, ortak iradeyi, vatandaşın sesine kulak vermeyi sadece bir öncelik olarak da kabul etmiyoruz. Bu yaklaşımı demokratik katılımın olmazsa olmaz gereği olarak görüyoruz. Vatandaşın ihtiyacını vatandaştan öğrenmek, o ihtiyaca dönük kalıcı çözümler üretmek, bizim işimizin temel prensibi. İster bizden önceki dönemde başlanmış olsun, isterse bizim dönemimizde projelendirilmiş olsun; bütün işleri, ortak akılla, hukuka uygun en doğru finansman modeliyle ve en verimli, en şeffaf şekliyle yapmak prensibimiz. 15 Temmuz Şehitler Meydanı projesini de bu anlayışla yaptık. Bu meydanın vatandaşlarımıza ferahlık hissi vermesine, insan ve yaya akışını rahatlatmasını özen gösterdik.’ ifadelerini kullandı.

ÜMRANİYE’YE YENİ YATIRIMLAR!

Ümraniye’de bulunan Alemdağ Caddesi’nin kendileri için önemli olduğunun altını çizen İmamoğlu, ‘Yaklaşık 21 gün sonra, 12 Ekim‘de ihalesi var. Hızlıca başlayacağız. Arkadaşlarıma da söyledim, önümüzdeki yaz İstanbul‘un en keyifli, en renkli, en güçlü, en iyi tasarlanmış caddelerinden birini Ümraniye‘de, Alemdağ Caddesi‘nde istiyorum’ dedim. İnşallah önümüzdeki yaz, bu caddeyi de Ümraniye‘ye kazandıracağız. Bir kilometreyi aşkın bu caddemizi de Ümraniye Belediye Başkanımızla bir başından başlar, öbür başına doğru yürür, açılışını hep birlikte yaparız. Dudullu-Bostancı metromuz çok önemliydi. Geldiğimizde durmuş olarak, şantiyesinde bir kişinin olmadığı bir şekilde devraldığımız bu metroyu, tamamını kendi öz bütçemizden harcayarak, bir lira kredi kullanamayarak bitirmenin de onurunu yaşıyoruz. Bu metromuz, Aralık ayında vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Bu metromuz, sadece Dudullu-Bostancı arasında ulaşımı değil, diğer ilçelerimizde olduğu gibi, Dudullu‘da da çok güzel bir meydanı Ümraniye‘mize kazandırmış olacak. Yine yüzde 2-3 seviyesinde aldığımız ve tam gaz devam ettiğimiz Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metromuzu da yapıyoruz. Onayı İBB Meclisi’nde oy birliğiyle çıkmıştı. Teşekkür ediyoruz Meclis üyelerimize. Ama bir borçlanmayla ilgili katkı talebimiz var. Bu konuda kaynağını da bulduğumuz bir onayı, Ankara‘dan bekliyoruz. Bu konudaki özenli tutumlarını gösterirlerse, hızımıza hız katarak, ki Finans Şehir’le ilgili çok önemli bir projedir, oraya bunu yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bir an önce bunun da yapılmasıyla beraber, çok değerli bir metroyu daha Ümraniye‘de buluşturmanın da keyfini yaşayacağız. Kazanan vatandaş olmalı, kazanan 16 milyon insanımız olmalı, kazanan ülkemiz olmalı. Hepimiz bu sürecin birer yolcusuyuz.’ dedi.

YILDIRIM, ‘BELLİ BİR SÜRE GECİKMELİ DE OLSA…’

Açılışı yapılan alanın inşa hikayesinin 2018 yılına, merhum Kadir Topbaş’ın İBB Başkanlığı dönemine kadar uzandığını belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘Belli bir süre gecikmeli de olsa bir şeyi hizmete getirmek, ucuza getirmek hakikaten bizleri sevindiriyor. İnşaat mühendisi olmamız hasebiyle de eser yapıldıkça hoşumuza gidiyor. Bu sebeple, baştan itibaren emeği geçen herkese, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine, Hasan Can Bey ve diğer ekip arkadaşlarına ayrıca çok çok teşekkür ediyorum. Böyle bir hizmet, inşallah Ümraniye‘mizde diğer meydanlara. Bundan sonra Dudullu Meydanı, metrosu açılışıyla birlikte planlanıyor. Orası da ihtiyaç olan bir meydan olacak. İnşallah meydanlarımızı geliştirmemiz lazım, nefes aldırmamız lazım, insanların toplanma yeri olması lazım.’ dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı hizmete açıldı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi