İstanbul Gündemi

2. el araç satışında büyük artış!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
27 Nisan 2023 Perşembe 15:42

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ilk çeyrek rakamlarını değerlendirerek, ikinci el taşıt satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49,5 oranında arttığını belirtti.

NİSAN AYI VERİLERİ DAHA YÜKSEK OLACAK

Ocak-mart dönemi itibarıyla toplam ikinci el taşıt satışları, geçen yılın eş dönemine göre yüzde 49,5 oranında 891 bin 717 adetlik bir artışla 2 milyon 692 bin 783 adede ulaştı. Bu sayıların henüz bayram canlılığının başlamadığı dönemi kapsadığı dikkate alındığında, açıklanacak nisan ayı verilerinin, daha yüksek oranlı bir büyümeye işaret etmesi bekleniyor. 

 ÜÇ AYDA 1 MİLYON 878 BİN OTOMOBİL

Taşıt piyasasının temel ürünü olan otomobillerin satışındaki artışın genel artışın çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Erkoç, “İlk çeyrekte ikinci el pazarda el değiştiren taşıtların en büyük bölümünü, 1 milyon 878 bin 280 adetle otomobiller oluşturdu. Otomobil satışları geçen yılın eş dönemine göre yüzde 59,4 oranında artış gösterdi. İlk çeyrekler itibarıyla kamyonet satışları da yüzde 45,4’le yüksek oranlı bir artış gösterirken otobüslerde yüzde 8,8, kamyonlarda yüzde 10,5, minibüslerde yüzde 17,1 ile düşük kalan artışlar, toplamdaki artış oranını aşağı çekti. Öte yandan traktör satışlarındaki artış yüzde 9,5’te kaldı” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi