İstanbul Gündemi

3 metro projesi için İmamoğlu’na borçlanma yetkisi verildi

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
17 Eylül 2021 Cuma 18:18

3 proje için toplam 655 milyon euro dış borç bulmak için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi.

İBB yönetimi, Ümraniye-Ataşehir- Göztepe Metrosu inşaatı için 225 milyon Euro+sigorta primi tutarında, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı‘nı tamamlayıcı nitelikte olan Mahmutbey-Bahçeşehir Metro projesi için 305 milyon Euro+KDV+sigorta primi tutarında, Çekmeköy-Sancektepe-Sultanbeyli Metro projesi için de 125 milyon Euro+KDV+sigorta primi tutarında dış borçlanma talebinde bulundu.

YASALAR DAHİLİNDE YAPILMAK KAYDIYLA ŞARTLI ONAY

İBB‘nin cari borç tutarının 41 milyar 731 milyon 860 bin TL olduğu, faiz dahil borç limitinin de 32 milyar 354 milyon 281 bin TL olarak hesaplandığı belirtilirken. 41 milyarlık cari borç tutarının, 32 milyarlık borç limitini aşması nedeniyle borçlanma yapabilmesinin yasal düzenlemelere göre çok taraflı yatırım ve kalkınma bankaları ile yabancı devlet kuruluşlarından doğrudan veya İller Bankası A.Ş aracılığı ile mümkün olduğu belirtilen komisyon kararında, yetkinin yasalar dahilinde şartlı olarak verildiği kaydedildi.

GÖKSU: ‘‘BİZ İSTANBUL İÇİN YAPILAN HİZMETLERİ ENGELLEMEYİZ’’

İBB yönetiminin iş yapamama mazereti olarak sürekli “engelleniyoruz” bahanesini kullandığını söyleyerek oylama sırasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “Biz İstanbul için yapılan hizmetleri engellemeyiz. Geçtiğimiz dönem biz bu metrolara başlarken CHP ‘hayır’ demişti. Şimdi engellemeyi yapan CHP mi, yoksa borçlanma talebini kabul eden AK Parti mi?” dedi.

SUBAŞI: ‘‘SONUÇTA KAZANAN MİLLET OLACAK’’

Metro projelerinin siyasi partilere ait olmadığını söyleyerek meclise hitap eden CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, geçtiğimiz dönem kendilerine verilen eksik dosyalardan ötürü bazı kararlara ‘hayır’ dediklerini kaydederek, “Metroların bir kısmı AKP döneminde başladı, bazılarının sadece afişi asıldı. Şimdi bazılarını biz başlatacağız, belki bizden sonra gelenler tamamlayacak. Kimse de bu tartışmaları hatırlamayacak. Sonuçta kazanan millet olacak” diye konuştu.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi