İstanbul Gündemi

70 YIL SONRA FERZAN ÖZER ATALARININ MİRASINA SAHİP ÇIKIYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
13 Temmuz 2020 Pazartesi 21:27

Kajan Köyü’nde camii yapılması için orada yaşayan birkaç Müslümandan biri olan Arnavut Diturim Rustemovski önderliğinde camii yapımına büyük destek veren Ferzan Özer, 70 yıl aradan sonra Kajan Köyü’nde yaşayan Müslümanların bu camide ibadetlerini yapabileceğini söyledi.

‘‘Ben Rumeliliyim’’ diyen herkesin bu küçük ama muhteşem camiyi görmelerini dilerim.’’ diyen Ferzan Özer, bir zamanlar Manastır’dan İstanbul’a göç etmiş bir ecdadın torunu olarak, geçmiş zamanlarda dedelerinin yaşadığı Manastır’a bağlı Kajan Köyü’nde halen yaşamakta olan 12 hane Müslüman Türk için yapılacak camiye maddi destek sağlayarak örnek olmaya devam ediyor.

FERZAN ÖZER: “ATALARIM RUMELİLİDİR”

Atalarının Rumelili olduğuna dikkat çeken Ferzan Özer, ‘‘Manastır’ın Kajan Köyü’ndeniz. Evlad-ı Fatihanız. Öyle güzel bir köy ki burası, bir dağ köyü, burada yetişen elmayı dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Dedelerim orada yatıyorlar. Köyde toplam on, on iki hane ya var ya yok. Bu ailelerin bir kısmı Müslüman diğerleri gayrimüslim.’’ dedi.

‘‘CAMİNİN YERİ BELLİ OLMASIN DİYE TEMELLERİ BİLE SÖKÜLDÜ’’

2. Dünya Savaşı’ndan sonra Stalin’e bile direnen Mareşal Tito yönetime gelip kendi bağlantısız sosyalizmini kurduğunda 1950 yıllarda Türkiye’ye göçün hızlandığı yıllarda Kajan Köyü’ndeki küçük şirin camini yıkıldığını belirten Ferzan Özer, ‘‘Hatta caminin yeri belli olmasın diye kalan temeli bile sökülüp yerle bir edildi. Aradan yıllar geçti ve şimdi Kajan Köyü’nde yaşayan bir avuç Müslüman Arnavut, Diturim Rustemovski öncülüğünde yeniden bir camii inşa ediyor. Karınca kararınca bendeniz de bu inşaata katkı veriyorum. Bu camide ibadet edilecek, Allah’ın izniyle açılışında bu inşaata yardım eden dostların katkılarını da götürerek orada olacağım. Kimsenin haberinin bile olmadığı, gösterişli törenler yapılmayacak belki ama biz bu camide ilk namazımızı Sayın Melek Aras ve Sayın Bayram Türkkan ile kılarken, hiç kimseden bir şey beklemeksizin yalnızca secdeye başımızı koyacağız. Kendisine ‘’Ben Rumeliliyim’’ diyen herkesin bu küçük ama muhteşem camiyi görmelerini dilerim.’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi