İstanbul Gündemi

ABD ve Suudi Arabistan arasındaki kriz büyümeye devam ediyor!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
15 Ekim 2022 Cumartesi 10:15

ABD‘li Demokrat Senatör Chris Coons, OPEC+‘ın petrol üretimini azaltma kararının ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre‘nin bu ülkeye yönelik silah satışlarını askıya alma yönünde adım atabileceğini söyledi.

ASKIYA ALINABİLİR!

Senato Dış İlişkiler Komitesi Üyesi de olan Coons, ‘Hem Biden yönetiminin hem de Senatonun bu konu hakkında adım attığını göreceksiniz. Bu konudaki en olası adım ise Suudi Arabistan’a silah satışlarını askıya almaktır.’ ifadesini kullandı. OPEC+ grubunun söz konusu kararının ardından ülkede birçok Kongre üyesi, Suudi Arabistan’a silah satışlarının askıya alınması konusunda çağrılarda bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 5 Ekim’de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Bu karar üzerine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, 11 Ekim’de ABD Başkanı Biden’ın, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden gözden geçirdiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi