İstanbul Gündemi

AĞIRLIĞI 12 KİLOYA KADAR ÇIKAN KOFANANIN KİLOSU 80 LİRAYA DÜŞTÜ

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
25 Mart 2021 Perşembe 10:32

Türkiye karasularında yaklaşık on yıldır nadiren görülen kofana balığı, bu yıl üçüncü kez sürü halinde denizlerde görüldü. Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı tezgahlarda 200 ile 250 lira arasında satılan kofana balığı, bu yıl bollukla beraber 80 liraya düştü. Kofananın ağırlığı ise 7 kilodan ile 12 kiloya kadar çıktı.

KOFANA BALIĞI 2 MİLYON YUMURTA YAPIYOR

Bu sene denizlerde balık bereketi yaşanıyor. Hamsi, palamut bolluğunun ardından kofana balığı adeta akın etti. Kilosu 250 lira ile 300 lira arası değişen kofananın bugün kilosu 80 liraya kadar düştü. Kofana balığının önceki dönemlere göre en büyüğünün çıktığını belirten Balıkçı Kenan, “Kofananın on yıl önce en büyüğü 2 kiloydu. Bugün bir tanesinin ağırlığı 12 kilo. Balıkçı camiası olarak çok mutluyuz. Kofana anaç balık. 2 milyon yumurta yapıyor. Bu, gelecekte balığın daha da çok bollaşması demek. Bu yüzden mutluyuz” ifadesini kullandı.

KİLOSU 80 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ

Beklentilerin çok üstünde kofana balığının olduğunu belirten Balıkçı Kenan, ‘Üç tane olurdu, beş tane olurdu. Bu sene üç kere kofana bereketi yaşıyoruz. Palamut, hamsi ve sarıkanattan sonra şimdi de kofana akın yaptı. Fiyatı 250-300 lirayken şimdi kilosu 80 lira. Hastalık mevsimindeyiz. Büyük mücadele ediyoruz. Bu günlerde bol bol balık tüketelim. Bir çok hastalığın ilacı balık. İçerisinde katkı maddesi bulunmuyor. Yıllar sonra görünen kofana balığı özellikle çocukların kolaylıkla yiyebileceği lezzetli bir balık. Kılçık yok. Korkmadan çocuklarınıza yedirebilirsiniz' dedi.

GİDİŞİ 2 KİLOYDU, DÖNÜŞÜ 12 KİLO OLDU

Kofananın anlamı bolluk bereket demek diyen Balıkçı Kenan, “Kofana, lüferin babası, sarıkanatın dedesi. Kilosu 300 liraydı. 3 tane satacağına şimdi kilosu 80 lira 100 tane satıyorsun. Biz de memnunuz, vatandaşlarımız da memnun. On sene önce kaybolan kofana bu sene üçüncü kez geri döndü. Gidişi 2 kilo olan kofananın dönüşü 12 kilo oldu” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi