İstanbul Gündemi

AHMET HAŞİM BALTACI: ‘KABE-İ MUAZZAMA HEPİMİZİN ORTAK KIBLESİDİR’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
1 Şubat 2021 Pazartesi 14:17

Boğaziçi Üniversitesi rektör atamasında son günlerde medyaya yansıyan haberlere ilişkin belediye meclisinde açıklama yapan Başkan Baltacı: “Boğaziçi Üniversitesi‘nde yaşanan o hadise gerçekten çok hassas bir konu, elbette siyasal anlamda fikir farklılıklarımız, düşünce farklılıklarımız olacak. Bunun olmasından daha doğal bir şey yok! İnsanın olduğu yerde hatta aynı ailenin içerisinde dahi farklı görüşler varken, toplumumuz içerisinde de farklı görüşlerin olması muhtemel ancak toplumu bir arada tutan temel dinamikler var. İnanç değerlerimiz de bunlardan bir tanesi, bizi yüzyıllar hatta bin yıllardır yan yana tutan çok önemli hususlar bunlar. Bu nedenle hem istismarının yapılmaması hem de rencide ve hakaret edilecek şekilde en ufak bir söze maruz bırakılmaması toplumun temel ortak değeridir.

Bu konuda Kabe-i Muazzama ki hepimizin ortak kıblesi, bunun yanında farklı dinlere mensup insanlar olsa bile bu toplumun içerisinde huzur içerisinde yaşayan, yüzyıllardır hatta bin yıllardır bir arada olmuşlardır. Kendi kutsallarına söz getirmemek adına başkalarının değerlerine söz etmeyecek düzeyde dostane bir yaklaşım göstermişlerdi. Bu nedenle biz de şahsım olarak Kabe-i Muazzama‘nın bu şekilde rencide edilmesine yönelik davranışı telin ediyorum. Umarız bir daha böyle toplamın sinir uçları ile oynamaya mahsur bir şey bir daha cereyan etmesin” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi