İstanbul Gündemi

‘AİLE HEKİMLERİ ESNEK ÇALIŞMAYA TABİ OLMALI’

Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
3 Aralık 2020 Perşembe 14:55

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, sağlık çalışanlarının yaşadığı mağduriyetleri paylaşarak çözüm çağrısında bulundu. Sezen, Cumhurbaşkanlığı tarafından dokuz aylık pandemi döneminde kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları ile ilgili çeşitli düzenlemeler yapıldığını, bu düzenlemelerin birçoğunda İl Valilikleri veya İl Sağlık Müdürlükleri’nin Cumhurbaşkanlığı yazısına rağmen çelişkili uygulamalar yaptığını belirtti.

AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen konuyla ilgili; “Esnek çalışma, virüs yükü çok fazla olan sağlık çalışanlarının bu yükünü azaltmak, hastalığa yakalanmalarını daha asgari düzeyde sınırlamak için onlara verilecek en büyük destek ve insani haktır. AHEF, aile hekimliği çalışanlarının esnek çalışma taleplerini birçok kez ifade etmiştir. Bu anlamda hem sağlık komisyonunda temsilcisi bulunan partilere hem Cumhurbaşkanlığı sağlık politikalarına hem de Sağlık Bakanlığı’na çağrımız ve başvurularımız devam etmektedir” dedi.

Son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mesai saatlerindeki değişiklikler ile ilgili açık bir ayırım söz konusu değilken İl Valilikleri ve İl Sağlık Müdürlüklerinin aile hekimliği çalışanlarını bu kapsamın dışında tuttuğunu vurgulayan Dr. Sezen, “Valiliklerin hangi somut verilere dayanarak bu kararları aldığı açıklanmalı. Eğer ortada bir personel desteği ihtiyacı varsa acilen giderilmelidir. AHEF olarak esnek çalışma isteğimizi yineler, sahadaki uygulamalarının valilikler tarafından farklı şekilde uygulanmasını kabul etmediğimizi bildiririz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi