İstanbul Gündemi

Ak Parti'de İlçe Kongreleri Sancaktepe ve Tuzla İle Sürüyor

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
16 Kasım 2014 Pazar 23:09

Ak Parti’de İlçe Kongreleri Sancaktepe ve Tuzla İle Sürüyor

AK Parti İstanbul 5. Olağan Kongre dönemi  Sancaktepe ve Tuzla İlçe Kongreleri ile devam etti.

Kongrelere, Bakanlar, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile teşkilat her kademesinden birçok teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Divan Başkanlığını İl Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Cin’in yaptığı Sancaktepe 3. Olağan İlçe Kongresi, Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde yapıldı.

Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci’nin açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, İl Başkanı Aziz Babuşcu bir konuşma yaptı. Sancaktepe teşkilatının gerek yerel seçimlerde, gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürekli artan bir başarıya imza attığını belirten İl Başkanı, “Kongreler bizim için bayram günleridir. Şükürler olsun kongrelerimiz bayram havası içinde, sevgi ve heyecanla devam ediyor. Değerli arkadaşlar, kongreler siyaseten tazelenmenin yenilenmenin ortam bulduğu seçim ortamlarıdır, toplantılarıdır. Bugüne kadar Sancaktepe’de Azmi kardeşimiz AK Parti sancağını teşkilat mensubu kardeşleriyle beraber zaferden zafere taşımasını bilmiştir. Bugün de bu davanın bir neferi olarak kalmayı sürdürerek siyaseten ilçe başkanlığını noktalamış bulunuyor. Ben Azmi kardeşime teşekkür ediyorum. Takdirlerimi, minnetlerimi özellikle ifade etmek istiyorum. Sancaktepe’de bu anlamda siyaset yapan ve AK Parti sancağını daha yukarılara taşımak için bütün emeğini, gayretini ve tecrübesini ortaya koyan bu salonda bulunan ve bulunmayan bütün kardeşlerime gönül dolusu sevgilerimi, saygılarımı ve teşekkürlerimi özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.

Kongrede teşkilat mensuplarına seslenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sancaktepe’de hem yerel yönetim çalışmaları hem de teşkilat çalışmaları anlamında, gördüklerinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye son on yılda çok büyük bir değişim yaşadı. ‘Sessiz devrim’ olarak tanımlanabilecek bu değişimin en büyük örneklerinden biri milli eğitimde yaşandı. Çocuklarımızı Eski Türkiye’nin korkularından arındırmak, Yeni Türkiye için gerekli donanıma ve bilgiye kavuşturmak için giriştiğimiz reform çalışmaları bugün de devam ediyor. Bugün Sancaktepe’de görüyorum ki; millet her şeyin farkında, yapılanların farkında ve bunun olumlu karşılığını da bize veriyor.”

Sancaktepe 3. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Adil Kandemir Sancaktepe İlçe Başkanlığına seçildi.

Tuzla Kongresi

Tuzla 5. Olağan İlçe Kongresi Kafkale Spor Kompleksinde yapıldı. İlçe Başkanı Sebahattin Demirci’nin açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığını İl Seçim İşleri Başkanı Yusuf Ulutaş yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, kongrelerin bir bayram ve demokrasi şenliği havasında geçtiğine değinerek, “AK Parti sadece ekonomide, ulaşımda ya da sağlıkta değil, demokrasinin kurumsallaşması ve evrensel hukuk standartlarının yerleşmesinde de tarihi işlere imza attı. Bu başarıları elde etmemizdeki emekleri, samimi çabaları ve inançları için teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Kongre döneminde teşkilatımızla uyum içinde, istişare yaparak, her sözü olanı dinleyerek doğru kararları almaya çalıştık. Tuzla’da heyecanı ve motivasyonu yüksek bir kongre yapıyoruz. Bu heyecanın bizi 2015 seçimlerinde başarıya taşıyacağına inanıyorum. Bu noktada siyasetteki ahlaklı ve omurgalı duruşumuzdan taviz vermemeliyiz. Çünkü biz idealler uğruna siyaset yaparız. Kendimizi adanmış neferler olarak görüyoruz.  Siyaset yaparken dava bilinciyle hareket ederiz. AK Parti siyasi geleneği bunu gerektirir. Bu topraklarda hür olmanın getirdiği dava bilinciyle siyaset yaparız. Biz bir dava için, bir sızımız, bir derdimiz olduğu için siyaset yapıyoruz. Bu dava şu kısacık ömürde, hakka ve hakikate dayalı dosdoğru bir istikamette ülkemize ve milletimize hizmet etmektir. Geçici olana değil, baki olana talibiz.” ifadelerini kullandı.

Kongrede bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti’de siyaset yapmanın doğrudan millete hizmet etmek olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: ”Öncelikle kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. AK Parti’de siyaset yapmak, AK Partili olmak gerçekten bir ayrıcalıktır. AK Parti deyince istisnai bir partiden bahsediyoruz. AK Parti, 2002 yılında kurulmuş ve kuruluşu üzerinden 16 ay geçmeden iktidara gelmiş bir siyasi hareketin adıdır. Kesintisiz 12 yıl boyunca tek başına milletin gönlünde iktidar olmak dünyada eşine çok az rastlanır bir başarıdır. Bütün bu başarılardan sonra ilk günkü gibi halkın içinde, tüm siyasi kadrolarıyla alnı ak bir şekilde olmaya devam eden ve halkın hissiyatını, değerlerini en iyi anlayan, onlarla hasbihal eden, onların dertleriyle dertlenen tek siyasi hareketiz. Bütün bunlar için Rabbime şükrediyorum. Bu vesileyle; bu partiyi kuran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kuruluşunda olsun hizmetlerinde olsun gayretleri olan büyük, küçük tüm kardeşlerime ve teşkilatın tüm kadrolarına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki AK Parti var.”

Tuzla 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Sebahattin Demirci Tuzla İlçe Başkanlığına yeniden seçildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi