İstanbul Gündemi

AK Parti'nin kalesinden sürpriz isim çıktı!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
18 Ekim 2022 Salı 15:20

Türkiye‘nin merakla gerçekleşmesini beklediği 2023 seçimlerine aylar kaldı. Cumhur İttifakı‘nın adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanırken, 6‘lı masanın çıkaracağı aday ise belirsizliğini koruyor. Bir yandan da anket şirketleri art arda araştırma sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

BÜYÜK SÜRPRİZİ DAVUTOĞLU YAPTI!

ORC Araştırma, katılımcılara AK Parti‘nin kalesi olarak bilinen Konya‘da ‘Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorunu yöneltti. Anket sonucuna göre AK Parti‘nin en büyük oy kaybını yaşadığı il Konya oldu. 1425 kişinin katıldığı ankette seçmenlerin yüzde 42,5‘inin tercihi AK Parti oldu. Sonuçların en dikkat çeken kısmı ise Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi‘nin muhalefet partilerini geride bırakarak yüzde 14.1 oy alması oldu. Öte yandan kentte Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti‘ye oy verenlerin oranı yüzde 12,9 oldu. MHP‘nin de yüzde 7 oranında oy kaybederek ankette yüzde 8,5 oranında oy edindiği görüldü.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi