İstanbul Gündemi

AK PARTİ ÜMRANİYE İLÇE BAŞKANLIĞI 2B İÇİN TOPLANDI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Ekim 2020 Cumartesi 20:57

Ümraniye’nin Dumlupınar, Elmalıkent, Topağacı ve Kazım Karabekir Mahalleleri’nde tartışmalara yol açan 2B konusu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda meclis üyelerinin de katılımı ile masaya yatırıldı.

 

BİLGİ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKACAK

 

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşcı, Sorumlu Meclis Üyeleri ve Sorumlu Mahalle Başkanları’nın katıldığı toplantı, oluşan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve vatandaşın lehine alınan kararların sahada halka duyurulması amacı ile gerçekleştirildi.

 

ALINAN KARARLAR VATANDAŞIN LEHİNE

 

Toplantıda Dumlupınar, Elmalıkent, Topağacı ve Kazım Karabekir Mahalleleri hakkında ortaya atılan “2B arazileri TOKİ’ye verilecek, özel müteahhit giremeyecek” söylemleri açıklığa kavuşturuldu. Bölge halkı, ada bazlı planlara sabit kalmak suretiyle özel müteahhitlerle de anlaşma sağlayabilecek. Adanın tamamının anlaşması beklenmeyecek. Adanın dörtte bir veya üçte birlik kısmı bir araya gelerek anlaşma sağlaması durumunda belediyeye başvurabilecek. Belediye de yine ada planlarına bağlı kalmak kaydıyla inşaat onayı verebilecek.

 

BAŞKA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMEYECEK

 

Bilgilendirme toplantısında daha önce riskli alan ilan edilen Elmalıkent’teki belediye arazisi dışında, Ümraniye genelinde riskli bir alan ilan edilmediği ve bundan sonra da edilmeyeceği vurgulandı. Detaylarla anlatılan konu ile ilgili olarak; arazide belediyenin kendi yapacağı örnek projelerle alakalı bir çalışma yaptığı belirtildi. Bu çalışmanın amacının, ada planına bağlı kalınarak vatandaşa üçte bir oranında başka bir müteahhitle anlaşma fırsatı yaratmak olduğu, dolayısıyla 0,65 imar değil de 2,15 emsal imar uygulanabilmesi olduğu vurgulandı. Ayrıca 2B konusuyla alakalı Ümraniye Belediyesi; adanın yüzde yüz mütabakatı söz konusu olursa ve başvuru yapılırsa projenin ücretsiz danışmanlığını üstlenecek. İsteyen vatandaş TOKİ ile de anlaşabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi