İstanbul Gündemi

Akşener gençlere seslendi ‘Onlar unuttular ama sen hatırlayacaksın’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
18 Mayıs 2022 Çarşamba 13:16

 

Genel Başkan Meral Akşener, konuşmasında 1919 ruhuna dikkat çekerek, '1919 ruhu, hakkın kuvvetten üstün olduğuna inananların, hiçbir zaman umutsuz olmayanların ruhudur' dedi.

“Biz makulüz, ama kararlıyız”

“Geçinemiyoruz diyenin ‘şükürsüz‘ ilan edildiği yaftacı bir propagandaya maruz kalıyoruz. Ailelerin sıkıntısı bilinmesin diye, gençlerin istekleri duyulmasın diye, memleketimizin çilesi bitmesin diye uğraşan, milletten tamamen kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz makulüz, ama kararlıyız. Elini attığı her şeyden kriz çıkartan Bay Kriz ve arkadaşlarının tutunacakları tek bir dalları kaldı, o da duygularımız.”

“Her birinizin yüzünde bir hüzün görüyorum”

“Anadolu artık o eski Anadolu değil. Hiç kimse gülümsemek için bir sebep bulamıyor. Kimse dertlerinden kafasını kaldıramıyor. Çünkü artık insanımız güne nasıl başladığını değil, günü nasıl bitireceğini düşünüyor. Sevgili gençler, AK Parti iktidarının ülkemizi içine soktuğu bu sarmaldan en çok siz etkileniyorsunuz. Koskoca bir ömrün heyecanını hissetmeniz gerekirken, her birinizin yüzünde bir hüzün görüyorum.”

“Sefasına kapılan Sayın Erdoğan bilmez”

“Sayın Erdoğan, bu çocuklar sadece hak ettiklerini, gösterdikleri çabanın karşılığını almak istiyorlar. Razı olmayı, ikna olmayı değil, mutlu olmayı istiyorlar. Cebinde beş kuruş olmadan, utana sıkıla ailesinin eline bakmayı değil, okudukları okulun, edindikleri mesleğin, yaptıkları işin değerini görmek istiyorlar. Yokluğa muhtaç olmayı değil çalışmayı, üretmeyi, kazanmayı istiyorlar. Her sesini çıkarttığında, kafasına vurulmasını değil, fikrinin dinlenmesini istiyorlar. Ama sen o koca kibrinle bu istekleri artık anlayamazsın Sayın Erdoğan. Bu istekleri Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlar. Çünkü gece aç uyumanın, yokluğun, yoksulluğun ne demek olduğunu saray sefasına kapılan Sayın Erdoğan bilmez.”

“Kendisi bu diyardan gideli çok oldu”

“Bir yüzükle yola çıkan, Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan bilir. Çünkü bir tweet yüzünden tutuklanan gençlerimizin hislerini yargıya emirler yağdıran Sayın Erdoğan anlamaz. Bir şiir okudu diye tutuklanan Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlar. Ama Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan artık yok. Kendisi bu diyardan gideli çok oldu. Bugün artık karşımızda, Beştepeli bay kriz var ve bay krizin rant bürümüş gözlerinde ne geçlerimizin ne de milletimizin zerre değeri, zerre önemi yok.”

“Bugünün tarihini yazmak için 1919 ruhunu hatırlayacaksın”

“Milletini yok saymak isteyenlere, ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet‘ diye haykıran atalarını hatırlayacaksın. Seni, ‘geleceğimiz‘ diyerek meçhule mahkum etmeye çalışanlara inat, bugünün tarihini yazmak için 1919 ruhunu hatırlayacaksın. Çünkü 1919 ruhu; umudun, azmin, inancın, bağımsızlığın, istikbalin, hürriyetin, vatanı kılıcının ekmeği olarak gören, vatan sevgisini yalnızca toprağında değil, üstünde yaşayanların sevgisinde de arayanların ruhudur. 1919 ruhu; Avrupa‘ya kıvılcım olarak gidip Anadolu‘ya alev olarak dönmek isteyenlerin ruhudur.

“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır”

19 Mayıs 1919‘un üzerinden geçen bir asrın ardından işgalcilerin adı değişmiş ama işgal planı değişmemiştir. Yunanlı gitmiş, yerine ‘keşke Yunan galip gelseydi‘ diyenler gelmiştir. İngiliz iş birlikçileri gitmiş, yerine yerli ve yabancı yandaşlar gelmiştir. Düyun-u Umumiye gitmiş ama milletin hazinesine uzanan kirli eller gitmemiştir. Damat Feritler gitmiş ama damatların sebep olduğu yıkım değişmemiştir. Kapitülasyonlar sonlanmış ama Türk vatandaşlığını pazarlayanlar türemiştir. Her ne kadar hürriyeti elinden alınmış, tüm hakları teker teker gasbedilmiş olsa da dün olduğu gibi bugün de milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.”

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi