İstanbul Gündemi

Altın Koza'da 'Orhan Kemal Emek Ödülleri' sahiplerini buldu

Orhan Kemal Emek Ödülleri, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin açılış gecesinde,  Türk Sineması’na sesiyle büyük emeği geçen Belkıs Özener ve senarist, yazar, yönetmen Ahmet Soner’e verildi.
Altın Koza'da 'Orhan Kemal Emek Ödülleri' sahiplerini buldu
Haberler / Kültür-Sanat
19 Eylül 2023 Salı 13:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 30. kez sinemaseverlerle buluşan Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin açılış gecesinde Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

CANDAN ERÇETİN’E DEV KORO EŞLİK ETTİ

Ödül töreninin ardından sahne alan Candan Erçetin, film müzikleri ve sevilen şarkılarından oluşan repertuarıyla açılış törenini izlemeye gelen Adanalılara keyifli bir gece yaşattı. Erçetin, binlerce kişinin katılımıyla şarkılarını dev bir koro eşliğinde seslendirdi. Konser sonunda sanatçıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar çiçek takdim etti.

TÜRK SİNEMASI’NDA 100 KADRAJ

30.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ilk günü programında, Vadullah Taş tarafından hazırlanan “Cumhuriyet’in 100. yılında Türk Sineması’nda 100 Kadraj” fotoğraf sergisinin açılışı da yapıldı. Esas01 Burda AVM'de açılan sergi, festival boyunca açık olacak.

“BENİ YENİDEN PARLATAN SİZLERSİNİZ. ÖLSEM DE GAM YEMEM”

Belkıs Özener’e ödülünü oyuncu Binnur Kaya takdim etti. Özener ödülünü alırken, “Çok bekledim. 40 sene sustum. Bu ses benim, demedim. Adım yazılmadı. Benim sesimi biliyordunuz ama beni tanımıyordunuz. Şimdi karşınızdayım. Sizleri çok seviyorum. Size karşı kendimi borçlu hissediyorum. Çünkü beni merak ediyordunuz. Beni yeniden parlatan sizlersiniz. Onun bilincinde kendi değerimi anladım. Arka arkaya 130’un üzerinde onur ödülü aldım. O zaman da değerimi anladım. Ama şimdi sizi gördüm ya, ölsem de gam yemem. İşte emek bu. Bu ödülün Cumhuriyetimizin 100. yılına rastlaması da ayrı bir güzellik” dedi. Seyircinin dakikalarca ayakta alkışladığı Belkıs Özener, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tüm Adana’ya teşekkürlerini iletirken, “Sevemedim Karagözlüm” şarkısını söyleyerek seyirciyi selamladı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi