İstanbul Gündemi

Anadolu Yakası İlçe Belediyeleri´nden Yerli Yazılım PARDUS´ a Destek

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
10 Şubat 2017 Cuma 01:00

Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi ile yapılan protokolle TÜBİTAK tarafından geliştirilen, ücretsiz ve tamamen Türkçe olan Milli İşletim Sistemi PARDUS´a geçiyor.

Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Galerisi´nde imzalanan protokol törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu katıldı.

Protokol kapsamında 9 ilçe belediyesinin teknolojik işletim sistemleri PARDUS olarak değiştirildi. Yerli ve milli bir işletim sistemi olan PARDUS´un kullanılmaya başlanmasıyla hem TÜBİTAK desteklenmiş olacak hem de kullanıma sunulan sistemin yaygınlaşması sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla TÜBİTAK tarafından üretilen yerli işletim sisteminin yaygınlaşması için Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi olarak PARDUS kullanma kararı aldı.  Bu sayede 9 ilçe belediyesi olarak hem yazılıma destek hem de milli yazılım sektörüne destek olunması amaçlandı. Güvenlik alanında üstün özelliklere sahip PARDUS yazılım ve işletim sistemi ayrıca açık kaynak kodlu ücretsiz bir sistem olduğu için ekonomik anlamda da belediyelerin önemli bir kazanım elde etmesine katkı sağlayacağı düşünülmekte.

Yerli ve milli bir yazılım teknolojimizin gelişmesine katkı sağlayacak bu anlaşmanın hayırlı olmasını dileyen belediye başkanları bu anlaşmanın diğer belediyelere de örnek olması arzu ettiler.

İmza törenine TÜBİTAK adına katılan ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu da üretilen yazılım ve imzalanan protokolün önemine dikkat çekerek, ?Bu yazılımlar karakutu olarak sunulan alanlarda üretici olabilmemizi ve güvenlik iletişim ve teknoloji kullanmamızı sağlıyor. Bilgi teknolojilerinde bir üst sınıfa çıkmamız adına önemli bir adım? açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi