İstanbul Gündemi

?´ANEMİ OKUL BAŞARISINI DÜŞÜRÜYOR´´

Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
17 Kasım 2015 Salı 11:42

Küçükçekmece Belediyesi´nin sağlık söyleşileri kapsamında düzenlediği ?´Anemi İle Mücadele´´ programı Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşti.

Kadın ve Aile Sağlığı Koruma Hizmetlerinde Sağlık Eğitmeni olan Seda Günaydın, Anemi hastalığının önemini ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

?SEBEP DEMİR EKSİKLİĞİ?

En sık rastlanan anemi türlerinden bahseden Günaydın, ?´Demir eksikliği anemisi, folik asit eksikliği anemisi ve B-12 eksikliğine bağlı anemi en sık rastlanan anemi türlerindendir. Doğru, yeterli ve dengeli olarak beslenmelerinize çok dikkat etmeniz gerekiyor ve vücudun günlük vitaminlerini de eksik bırakmamak gerekiyor´´ dedi. Demir eksikliğinin nedenlerinde değinen Günaydın, ?´Demir eksikliği anemisi vücuttaki demir eksikliğinden meydana gelir. Demir eksikliği anemisinin nedenleri ise demir açısından fakir gıdalarla beslenme, demirin emilim bozukluğu, kronik kanamalar, doğumla ilgili nedenlerdir´´ dedi.

?ÇOCUKLARINIZI ZENGİN GIDALARLA BESLEYİN?

Kansızlığın yol açtığı sorunlar hakkında da dinleyicilere bilgi veren Günaydın, ?´Kansızlık sorunu olan kişilerde büyüme ve gelişme geriler. Çocuklarda davranış bozukluğu ortaya çıkar ve öğrenme güçleşir böylelikle okul başarısı düşer. Bağışıklık sistemi zayıflar ve hastalığa yakalanma ihtimali artar´´ dedi. Çocukların beslenmeleri konusunda aileleri uyaran Günaydın; ?´Çocuklarınızı demirden zengin gıdalarla besleyin, günde yarım litre süt, demirin emilimi azaltır ve beslenmeyi buna göre belirleyin. Çocuğunuzu demir içeriği zengin et, tavuk, balık yumurta, fasulye ve kuru hububatlarla besleyin ve besinlerde bulunan demirin emilimi attırmak için C vitamini içeren gıdalar tüketin´´ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi