İstanbul Gündemi

ARNAVUTKÖY’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SEMİNERİ

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Aralık 2019 Salı 19:16

Arnavutköy Belediyesi tarafından Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde personellere yönelik seminer verildi. ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında verilen eğitim seminerine yoğun katılım sağlandı. Şiddetin tanımının yapıldığı seminerde fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddetin toplum üzerinde etkin olduğu vurgulandı. Ayrıca kadına yönelik şiddetin küçük çocuklar üzerinde; davranış bozukluğu, yeme bozukluğu ve uyku bozukluğu gibi sorunları oluşturabileceği belirtildi.

ALO 183 SOSYAL DESTEK HATTI

Eğitim seminerinde kadınların birçok koruma hakkının bulunduğuna değinen uzmanlar şiddete maruz kalan kadınların özellikle 183’ü araması gerektiğini söyledi. Bu numara sayesinde kadına şiddet, töre ve namus cinayetlerine maruz kalma gibi vakalara yönelik çağrılar alınıyor, kadın konukevleri, aile danışma merkezi hizmetleri ve yararlanabilecekleri diğer hizmet modelleri hakkında bilgi verilerek halin aciliyeti göz önünde tutularak vakanın bulunduğu ilin Acil Müdahale Ekip Sorumlusuna yönlendirilmesi sağlanıyor. Acil müdahale ekibi ise vakayı değerlendirerek emniyet veya jandarma birimleri ile koordinasyon sağlayıp kısa zamanda müdahale edebiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi