İstanbul Gündemi

ATAŞEHİR’DE DEPREM EĞİTİM SEMİNERLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Ekim 2019 Salı 10:44

Okulların açılmasıyla start alan eğitimler sayesinde Ataşehir’de afetlere hazırlık kültürünün ve afet gönüllülük bilincinin oluşturulması amaçlanıyor. Sekizinci yılına giren deprem bilinçlendirme çalışmalarıyla; Ataşehir’deki ilkokul, ortaokul ve liselerde son sınıf öğrencilerine, sitelerde vatandaşlara ve belediye binasında personele deprem eğitim seminerleri düzenleniyor.

DEPREM ÖNCESİ, DEPREM ESNASI VE DEPREM SONRASINDA NE YAPILMALI?

Ataşehir Belediyesi personeli, Temel Afet Eğitimleri kapsamında deprem eğitim seminerine katıldı. AKUT Eğitmeni Ertuğ Karaduman’ın sunduğu seminer AKUT hakkında bilgilendirmeyle başladı. Seminerde deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Deprem gibi afetlerde acil telefon numaralarının bilinmesinden; elektrik, su ve doğalgaz vanalarının yerinin bilinmesine kadar önemli ayrıntılara değinildi. Kişisel acil afet çantalarının hazırlanmasından enkaz altında kalındığında neler yapılması gerektiğine kadar deprem hakkında birçok bilgi verildi.  

Ataşehir Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve AKUT iş birliğiyle gerçekleşen depreme karşı sosyal bilinç oluşturma çalışmaları sayesinde, bugüne kadar on binlerce Ataşehirliye ulaşıldı. 2019-2020 Eğitim ve Öğrenim döneminin açılmasıyla birlikte okullarda verilen deprem eğitim seminerleri Kasım ayıyla birlikte başlayacak. Her yıl 70 okulda düzenlenen seminerler kapsamında bu yıl 8 bine yakın öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi