İstanbul Gündemi

BAĞCILAR BELEDİYESİ, KIRK YILLIK SEVGİLİLERİ KIZ KULESİ`NDE BULUŞTURDU

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
15 Şubat 2015 Pazar 23:09

Şubat Sevgililer Günü’nde, Kız Kulesi’nde düzenlenen özel programla ağırlanan Bağcılarlı 40 çift İstanbul’un küpesi olan Kız Kulesi’nde unutamayacakları bir gün yaşadı. Kız Kulesi’nin içini ilk kez gezdiklerini belirten çiftler, “Anlamlı ve güzel bir gün yaşadık. Birlikte yemek yedik. Birbirimize gül verdik.” diyerek duygularını dile getirdiler. Fasıl Grubu’nun seslendirdiği şarkılar eşliğinde birbirlerine gül veren çiftlere günün anısına yastık ve kahve takımı hediye edildi.

Bağcılar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde düzenlediği özel programda evliliklerinde bir yastıkta 40 yılı geride bırakan 40 çifti Kız Kulesi’nde ağırladı. Programda nine ve dedelere günün anısına yastık ve fincan takımı hediye edildi.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunun yaşaması ve yaşatılmasını amaçlayan Bağcılar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü farklı bir programla karşıladı. Kabataş İskelesi’nden vapurla Kız Kulesi’ne geçen 40 çift, kendileri için düzenlenen özel programda ağırlandı.

ÇAĞIRICI: “AİLE TOPLUMUN TEMEL YAPI TAŞIDIR”

Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İyi gününde ve kötü gününde 40 yılı aşkın süreyi birlikte geçiren çiftleri Kız Kulesi’nde buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Son günlerde boşanma oranlarında artış olmasının üzüntü verici olduğunu da kaydeden Çağırıcı, evliliğin saygı, sevgi ve hoşgörü temeline dayanması gerektiğini vurguladı. Çağırıcı, “Evlilik, gelecek neslin devamı ve iyi günlerin yaşanması için korunmalı, yaşatılmalıdır. Gençlerimiz onlardan öncelikli olarak sabırlı olmayı öğrenmelidir. Peygamber Efendimiz (s.a.v), ‘hiddetlendiğinde hiddetini yenenin gerçek pehlivan olduğunu’ söylemiştir.” diye konuştu.  AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de boşanmaların arttığı günümüzde 40 yılı aynı yastıkta sevgi ve huzur içerisinde geçiren çiftlerin gençlere örnek olması gerektiğini söyledi.

“KIZ KULESİ’NİN YERİNİ BİLMİYORDUK”

Güzel bir anı olarak yaşadıkları program için Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür eden Celal ve Hediye Durmuş çifti, duygularını şöyle dile getirdi: “55 yıllık evliliğimizi huzur içerisinde sürdürdük. 5 evlat ve 17 torun sahibiyiz. Nerede olduğunu dahi bilmediğimiz Kız Kulesi’nde anlamlı ve güzel bir gün yaşadık.” Sabih ve Zülfiye Köroğlu çifti ise 4 evlat ve 3 torun sahibi olduklarını belirterek, “Bağcılar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi ile Edirne ve Çanakkale gezilerine de katıldık. Tarihi ve turistik değerlerimizi yakından görme imkanı bulduk. Sahilden görebildiğimiz Kız Kulesi’nde ağırlanmaktan dolayı da çok mutlu olduk. “ diye konuştu.

ŞARKILAR EŞLİĞİNDE BİRBİRLERİNE GÜL VERDİLER

Sunuculuğunu spiker İnci Ertuğrul’un yaptığı programda çiftler, Hanımeli Fasıl Grubu’nun seslendirdiği şarkılar eşliğinde masalarda ikram edilen yemeklerden tattılar. Çiftler, ayrıca birbirlerine kırmızı gül verdiler. Programın sonunda Başkan Çağırıcı, Öztürk ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula günün anısına çiftlere fincan takımı, yastık ve içinde programa ilişkin fotoğrafların yer aldığı bir dijital fotoğraf albümü hediye etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi