Hoş geldin çemberi yaparak güne başlayan özel çocuklar, en eski organik tarım yöntemi olan biyodinamik (biyolojik dinamik) tarım yapılan çiftliği gezdi. Organik sebzeleri yakından inceleyen engelliler, ahırlardaki hayvanları elleriyle besledi.

Müzik eşliğinde dakikalarca dans edip eğlendiler
Ziraat mühendisler tarafından biyodinamik tarım hakkında bilgi verilen çocuklar, hep birlikte saksılara çiçek ekimi gerçekleştirdi. Engelliler tohumlara, ilk ekilmesinin ardından verilen ve içinde boynuz gübresi bulunan preparatı karıştırdı. Organik tarım adına birçok deneyimde bulunan kursiyerler, katıldıkları tohum meditasyonunda iç dünyalarında tohumlarla konuştular. Etkinliğin sonunda engelliler, isim verdikleri tohumları geleceğe dair dileklerinin gerçekleşmesi için toprağa ekti. Yemek ikramının ardından ise davetliler, müzik eşliğinde dakikalarca dans edip eğlendi.

“Özellikle engelli öğrenciler bizim için çok önemli”
Biyodinamik tarımın felsefesinin herkesi kapsamak olduğunu söyleyen İstafil Çiftliği Genel Müdürü Arzu Duran, “Özellikle engelli öğrenciler bizim için çok önemli. Onlar ve biz birbirimizden aşağıda veya yukarıda değiliz. Yüksek dünyalarda farklı frekanslarla birbirimizle ilinti kurmak istiyoruz. Özel çocuklarımız bugün burada güzel etkinliklerle beraber çok mutlu anlar yaşadılar” dedi.
Kursiyerler, organizasyondan dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e de teşekkürlerini iletti.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi