İstanbul Gündemi

Bağcılar´da Gaziler ve Şehit Yakınları Onuruna Yemek Verildi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
21 Eylül 2017 Perşembe 21:17

Gaziler Günü dolayısıyla Bağcılar Kaymakamlığı ile Bağcılar Belediyesi tarafından gazilere ve şehit yakınlarına yemek verildi.

Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Belediyesi 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir yemek programı düzenledi. Halk Sarayı´nda verilen yemeğe Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan şunları söyledi: Öncelikle Gaziler Gününüzü tebrik ediyorum. ?Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır´ düsturuyla bu millet bu coğrafyada olmaya devam edecektir. İnancımız gereği ölürsek şehit kalırsak gazi düsturuyla da dinimize ve peygamber efendimizin övgüsüne layık olarak da tüm Müslüman aleminin yanında olmaya devam edeceğiz?

?Bugün huzur içinde yaşayabiliyorsak, bunu onlara borçluyuz?

 Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı konuşmasında ?Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımı sunuyor ve uzun ömür diliyorum. Bugün bu ülkede huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu onlara borçluyuz. Bizler şehit ve gazilerle yaşayan bir toplumuz. Bize düşen görev o aziz şehitlerimizin hatıralarını ve onların emanetini çok daha güzel bir şekilde yarınlara taşıyarak dünya Müslümanlarına ve insanlığa huzur ve selamet getirmek adına inançlı nesiller yetiştirmek zorundayız? dedi.

 ?15 Temmuz bir bilincin yeniden inşa edilmesidir?

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk yaptığı ise ?Vatan tehlikeye girdiğinde kendini ispat eden ecdadından bugüne kadar bu milleti farklı kılan bir nesil var. 15 Temmuz bir bilincin yeniden inşa edilmesidir. Bir şuurun yeniden dirilmesinin günüdür. Vatan ortak paydasında millet olmanın ne kadar anlamlı olduğunun görüldüğü tarihtir. Batılısıyla doğulusuyla, Türkü Kürdü, Lazı ve Çerkeziyle aynı kubbe altında birlikte nefes almanın ne kadar anlamlı ve önemli olduğunun yaşandığı tarihtir. Ben bu vesileyle şehitlerimize rahmet gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum? şeklinde konuştu.

Gecede gaziler adına konuşan Kıbrıs Gazisi Nurettin Ağaoğlu, ?19 Eylül Gaziler Günü bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canların adandığı gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Gazilere sahip çıkılmasını, hak ettikleri şartlara kavuşturulmalarını ve sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Hayatını kaybeden bütün gazilerimizi ve şehitlerimizi anıyor yaşayanlara sağlıklı ve hayırlı ömür diliyorum? dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi