Türküseverlerden büyük ilgi gören programda, kendi tarzının dışına çıkarak, türkü albümü yapan sanatçılara seslenen Cengiz Özkan, “Türkülere hizmet çok önemli. Ancak bu çalışmaların, türkülerin sağını solunu yaralamadan, otantik halinden çok fazla uzaklaşmadan yapılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
CENGİZ ÖZKAN: ‘‘TÜRKÜLER YIKILMAZ, SAĞLAM BİR KALE GİBİ’’
Programda, Çetin Akdeniz ve Cengiz Özkan, katılımcılara sazlı sözlü müzik ziyafeti sunarak, pek çok yöreden türküler seslendirdi. Kültürel hafızanın korunmasına ve aktarımına yönelik çalışmalarıyla da tanınan ünlü sanatçı Cengiz Özkan, türkülerin yıkılmaz, sağlam bir kale olduğunu ifade ederek, “Her şey aslına rücu eder, derler. İnsana dair ne varsa, doğumdan ölüme ve arada yaşananlar bizim kültürümüzde var. Ben türkülerin dinlendiğini, hiç türkü bilmiyorum diyen bir insanın dahi en az 15 türkünün nakaratını ezbere söyleyebileceğini biliyorum.” diye konuştu.
ÇETİN AKDENİZ: ‘‘HALK MÜZİĞİNE İLGİ AZALMAZ’’
Türk halk müziğine olan ilginin hiçbir zaman azalmayacağını ifade eden bağlama virtüözü Çetin Akdeniz ise, “Türküler hayatın ta kendisidir. Halk müziği bizim öz müziğimiz. Bizim kültürümüzü önce kendimizin benimsemesi gerekiyor. Medyaya iş düşüyor. Medyada yeteri kadar kültürel programlar olmadığını düşünüyorum. Bunlar sunulursa, halkımız izler, takip eder ve benimser.” dedi.
ÖZKAN: ‘‘TÜRKÜLER, OTANTİK HALİNDEN UZAKLAŞMAMALI’’
Kendi tarzı dışına çıkarak türkü albümü yapanlara seslenen Cengiz Özkan, “Sözle oynamalarda ve özensiz davranıldığında bazen üzülüyoruz. Sonuçta herkesin kendi kulvarında yürümesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çalışmaların, türkülerin sağını solunu yaralamadan, otantik halinden çok fazla uzaklaşmadan yapılması gerekiyor. Güzel çalışmalar da oluyor. Tarkan’ın ‘uzun ince bir yoldayım’ı söylemesi iyi oldu. Belki o türküyü Tarkan’ın yorumuyla ilk kez duyan gençler oldu. Onun sayesinde diğer türküleri sevmeye başlamış olabilirler. Türküye hizmet bizim için önemli. Hizmet edenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.