İnsan vücudunun alerjen bir maddeye karşı gösterdiği aşırı reaksiyonu olan alerji, bazı insanlarda tepkimelere sebep olarak “alerjik hastalıkları” ortaya çıkarıyor.
“ASTIM VE SİNÜZİT GİBİ VÜCUDA HASAR VEREN HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİR”
Bahar alerjisinin hemen her yaşta görülebildiğini söyleyen Infinity Regenerative Clinic Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, “Bahar alerjisi tedavi edilmezse havadan solunan polenler burna girerek göze yapışır ve gözlerde sulanma, kızarıklık, kaşıntı ve akıntı gibi belirtilerin artmasına sebep olur. Gece uyku düzenini bozar ve gündüz de baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği gibi belirtilerle hayat kalitesini düşürür. Bahar alerjisi sadece dönemsel hapşırma ve göz kaşıntısı gibi düşünülüp hafife alınmamalıdır çünkü tedavi edilmediği takdirde sürekli tekrarlar; astım ve sinüzit gibi vücuda hasar veren hastalıklara sebep olabilir” dedi.
“ALERJİK HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN DE STRESTEN UZAK DURULMALI”
Bahar alerjisinden korunma yöntemlerini de paylaşan Tanrıver, “Bahar alerjisi tedavisi her ne kadar dönemsel olarak planlansa da hastalık belirtisi ortaya çıkmadan yaşamı iyileştirerek sosyal hayata olan etkisi azaltılabilir. Alerjen bünyeye sahip bireyler bağışıklık sistemini güçlü tutmak için sağlıklı ve dengeli beslenmeli, bol su içmeli ve kaliteli uyku uyumaya özen göstermelidir. A, B, C ve E vitaminli besinler tüketmeli, alkolden ve tütün ürünlerinden uzak durmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için glutatyon, NAD+, IV Terapi, ozon tedavisi vb. yöntemler büyük önem arz etmektedir. Ayrıca her hastalıkta olduğu gibi alerjik hastalıklardan korunmak için de stresten uzak durulmalıdır. Bahar alerjisi belirtilerinden aşırı rahatsız olan hastalarda, yılda en az iki mevsim alerji bulguları varsa immünoterapi (aşı) uygulamaları yapılabilir” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi – İstanbul Gündemi