İstanbul Gündemi

Bakım Sigortası uygulaması yolda!

Sosyal güvenlikte reform gibi düzenlemeler getiriliyor. Buna göre nüfusun yaşlanmasının sosyal güvenlik sistemi üzerindeki etkilerinin azaltılması için Bakım Sigortası ve mesleki rehabilitasyon uygulamaları getirilecek.
Bakım Sigortası uygulaması yolda!
Haberler / Güncel
19 Ekim 2023 Perşembe 12:55

Düşük gelirli esnaf, sanatkar, çiftçiler ve mevsimlik çalışanlar gibi gruplara özel sosyal sigorta programları oluşturulacak. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamaları, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma modellerine uyumlulaştırılacak.

YENİ NESİL ESNEK ÇALIŞMA MODELLERİNE UYUMLU HALE GETİRİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2024-2028 yıllarına ilişkin 12. Kalkınma Planı'ndan yaptığı derlemeye göre, sosyal güvenlik sisteminin kapsamı genişletilerek prim tabanı güçlendirilecek. Sisteme girişlerin kolaylaştırılması için farklı meslek ve gelir gruplarına yönelik yeni uygulamalar geliştirilecek. Bununla birlikte kolay işverenlik uygulaması yaygınlaştırılacak. Düşük gelirli esnaf, sanatkar, çiftçiler ve mevsimlik çalışanlar gibi gruplara özel sosyal sigorta programları oluşturulacak. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamaları değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma modellerine uyumlu hale getirilecek.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi