İstanbul Gündemi

BALIKÇILAR 1 EYLÜL’DE ‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYECEK

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
28 Ağustos 2019 Çarşamba 19:11

Bu yıl bol bol balık tercih edileceği vurgusunu yapan Balcı, ‘‘Balık cinsi seçmeye gerek yok. Bol olan balık neyse onu yiyelim.’’ dedi. 

Balık yasağının kalkmasına sayılı günler kala balıkçılar balık bayramına hazırlanıyor. 4.5 aydır balıkçı değil, kuyumcu olduklarını dile getiren ünlü balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, ‘‘4.5 aydan sonra balık mevsimimiz açılıyor. Vatandaşlarımızın gözü aydın. 4.5 aydır adeta balıkçı değil kuyumcu gibiydik. 1 Eylül itibariyle kuyumculuğa paydos, balıkçılığa merhaba. Fiyatlar yüzde 50 düşecek. Vatandaşlara bol ve ucuz balık yedirmeye devam edeceğiz. 50 senedir balıkçı Kenan olarak tecrübeme göre bu sezon bol bol balık çıkacak ve bol bol balık yiyeceğiz. Marmara Denizine oltanızı atıyorsunuz sardalya, istavrit. Karadeniz’e oltanızı atıyorsunuz palamut, hamsi, lüfer. Balık her bölgede bol bol çıkıyor inşallah dualarımız balığın bu sezon bol çıkması vatandaşlarımızın da ucuz balık yemesi.’’ ifadesini kullandı. 

BALCI: ‘‘STOK YAPMAYA GEREK YOK’’

Balık tüketicilerine tavsiyelerde de bulunan Balcı, ‘‘Günlük tüketebilecek kadar balık alalım. Yarın için vatandaşlarımız balık almamalı. Ucuz diye stok yapmaya gerek yok. Her geçen gün balık daha çok yağlanacak ve daha çok ucuzlayacak. Günlük olarak taze balık yemeği her zaman vatandaşlarımıza öneriyorum.’’ dedi. 

Balık cinsi seçmeye gerek olmadığını belirten Balcı, ‘‘Bol çıkan balık ucuzlar. Bol olan fiyatı ucuz olan balıkları tercih edelim. Çünkü ucuz olan balık, bol avlanan balık cinsidir. Balığın tazesi altındır. 1 gün kalmış gümüştür. 3 günde tenekedir. Bol olan balık ucuzdur. Balık seçmeye gerek yok. Bol olan balık neyse onu yiyelim.’’ şeklinde konuştu. 

‘‘BALIKLARI POŞETTE BEKLETMEYİN’’

Alınan balıkları poşet içerisinde muhafaza edilmemesi gerektiğini ifade eden Balıkçı Kenan Balcı, ‘‘Ev hanımlarımıza da küçük bir tavsiyemiz var. Balık aldıkları zaman poşette kesinlikle bırakılmamalı. Poşette olan balık tazeliğini kaybeder. Poşet altın balığımızı gümüş, ya da teneke yapar. Balığı alır almaz ya kendimiz temizleyelim ya da balıkçımıza temizletip hafif tuzlayıp dolaba koyalım.’’ diye konuştu. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi