İstanbul Gündemi

BAŞKAN BALTACI GENÇLİK KAMPI´NDA ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
24 Temmuz 2017 Pazartesi 18:31

Gençlik Kampı´nın ilk hafta programında bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı öğrenciler ile bir araya gelerek, kamp ateşini yaktı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gençlik Kampı, bir ay sürecek. Her hafta farklı yaş kategorilerine hizmet verecek olan kamp, haftanın ilk günü başlayıp, Cuma günü son buluyor. Her hafta 120 öğrencinin katıldığı Arnavutköy Belediyesi Gençlik Kampı´nda öğrenciler doğa ile iç içe bir yaşam sürüyor. Bir hafta boyunca eğitim alan öğrenciler, gençlik kampında memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Sabah 07.00 da kalkan öğrenciler, sabah kahvaltısından sonra çeşitli eğitimlere tabi tutuluyorlar. Dini eğitimlerin yanı sıra ilk yardım, ebru sanatı, okçuluk ve geleneksel sporumuz matrak sporunun eğitimlerini alarak, günü tamamlıyorlar. Ayrıca gün içerisinde macera parkı, kano, tırmanma, bocce, dart ve dev salıncak gibi spor faaliyetlerine katılıyorlar.

İlk Hafta Gençlik Kampı Son Buldu

Arnavutköy Belediyesi tarafından Temmuz ve Ağustos Ayı boyunca her hafta düzenlenecek gençlik kampının, ilk öğrencileri kamptan ayrıldı. Bir hafta doğa ile iç içe bir yaşam süren öğrenciler, akşam saatlerinde yakılan kamp ateşi ile birlikte son gecelerini yaşadılar. Bir hafta boyunca çadırlarda kalan öğrenciler, eğitmenleri gözetimde dolu-dolu bir hafta geçirdiler.

Gençlik Kampı´nda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: ?Bugün, burada 120 kişilik bir öğrenci gurubumuz var. Geçen yıl ilk deneyimimizi gerçekleştirmiştik. Yeni nesil biraz daha zorluğun olmadığı, hayat şartlarının daha rahat olduğu ortamlarda yetişiyorlar. Bu da gelecekte ailelerin gücünü mukavemetini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu tür doğa kamplarında çocuklarımızın birtakım olumsuzlukları görüp, tanımasını ve bu tarz yaşam şartlarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Çocuklarımız tabiatla tanışsın. Tabiat alanlarında nasıl davranılması, zorluklarla nasıl mücadele edilmesi konusunda bilgilendirmeler yapılıyor. Çocuklarımız kamp yerinde yaklaşık beş gün geçirerek hem eğleniyor hem de doğal ortamda eğitim alıyor. Aslında bir tatbikat alanı, eğitim alanıdır. Bu eğitimin hayatımıza çok önemli katkıları var. Burada ki birkaç günlük eğitimin çok faydası olacak. Kişisel gelişiminize çok önemli katkılar sağlayacak. Hiç ailesinden ayrı kalmayan öğrencilerimiz var. Onlar bu deneyimi yaşayacaklar. Hafta sonu baba-oğul kampımız var. Ayrıca anne-kız kampımız da var. Çok tecrübeli eğitimcilerimiz var. Eğitimcilerimiz sizlere çok faydalı olacak. Anne-babalara teşekkür ediyoruz. Çocuklarınızı cesaretlendirdiniz buraya gönderdiniz. Getirip kendi ellerinizle teslim ettiniz. Sizlere de başarılar diliyorum.? diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi