İstanbul Gündemi

Başkan Bilal Çelik’in gözünden Sarıyer!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
5 Ekim 2022 Çarşamba 20:35

Mesut Solak’ın Başkanlık Makamı programına konuk olan DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik, siyasete nasıl başladığından ve Sarıyer’in problemlerden bahsetti.

‘HUKUKSUZLUĞU VE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ EN İYİ GÖREN HUKUKÇULARDIR’

Mesut Solak programa başlarken, Başkan Çelik’in biraz kendinden bahsetmesini isteyince Başkan Bilal Çelik, ’10 Kasım 1984 Şanlıurfa doğumluyum. 13 yıllık bir hukuk geçmişim var. Hukukçular DEVA Partisi’ne başvururken bende başvurdum. Bu kadar hukuksuzluğu ve Türkiye’nin geleceğini en iyi gören hukukçulardır. Siyasete atılınca avukatlığı devrettim. İl Başkanımızın teklifiyle ve Genel Başkanımızın onaylamasıyla 8 ay evvel İlçe Başkanı oldum.’ dedi.

‘BU BİR GÜÇ ZEHİRLENMESİDİR’

Mesut Solakın’ın, ‘Başka yerlerden de teklif gelmiştir. Neden DEVA Partisi?’ sorusuna Başkan Çelik cevaben, ‘Başka bir yerden teklif gelmedi. Türkiye’deki siyasi konjektür, koltuk siyasetinden ibaret. Kimse koltuğundan kalkmak istemiyor. Ölümsüzlüğü bile hedefliyor olabilirler. Bu bir güç zehirlenmesidir. Liyakatin kalktığını, işini en profesyonel şekilde yapsan bile para kazanamadığını görünce anlıyorsun. Bir kız çocuğum var. Çocuğumun 10 yıl sonrasını göremedim. Bu bulanıklıkla bir akşam DEVA Partisi’ne internet üzerinden başvurdum. Hiçbir referansım hiçbir siyasi geçmişim yoktu. Bizim gibiler siyasete girmeli diyerek girdim.’ ifadelerini kullandı.

‘AK PARTİYİ ANCAK ALİ BABACAN KURTARIR!’

Neden DEVA Partisi’ni seçtiğini açıklamaya devam eden Başkan Çelik, ’Bütün siyasi partilerin mottolarını, görüşlerini inceledim. Bir hedefi olan ve kesin olarak ne yapacağını bilen tek parti DEVA Partisi’ydi. Genel Başkanımız Ali Babacan, AK Parti Genel Başkanı devrinde yayınladığım ‘AK Partiyi ancak Ali Babacan kurtarır.’ diye bir paylaşımım var. Tabii bu da bir etkendi. Siyasetin kirletmediği nadir insanlardan oluşan bir kadro vardı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bile hakkında konuşamadığı tek isim Babacan’dır. Genel Başkanımız ile mülakat sırasında beni seçtiren şeyin esnaf çocuğu olmam olduğunu düşünüyorum. CV ile değil de esnaf çocuğu olmamdan dolayı layık görüldüm.’ ifadelerine yer verdi.

‘SARIYER’DE BİR YÖNETİM PROBLEMİ VAR’

Mesut Solak’ın ‘Sarıyer’i nasıl anlatırsın?’ sorusuna cevap olarak Başkan Çelik, ‘Sarıyer dışarıdan olduğu gibi İstanbul’dan uzak görünse de aslında tam olarak göbeğinde. Deniz kenarı ve maddi imkanları en uygun bölge Sarıyer. Sarıyer’de bir yönetim problemi var. Bunun için Belediyeyi, Yerel Yönetimi ya da Hükümeti eleştirmek hatalı olur. Muhalefet Belediyeler her zaman maddi, ekonomik ve sosyal baskılar altında kalabiliyor. Türkiye’yi sarmalayan genel bir ekonomik kriz var.‘ dedi.

‘TEPKİLER ÖLÇÜLMEDEN ASGARİ ÜCRET ARTIŞI YAPILDI!’

Sarıyer Belediyesi önünde yapılan işçi eyleminden bahseden Başkan Bilal Çelik, ‘Bir keresinde Sarıyer Belediyesi önünde eylem yapıldı. Eylemi işçiler yaptı. İşçilerin çalıştırılması ve bu işçilerin beklenmedik asgari ücret artırımıyla maliyet hesaplamalarında hata oluştu. Yerel Yönetime de sen haksızsın diyemiyoruz eylem yapan işçilere de sen haksızsın diyemiyoruz. Tepkiler ölçülmeden asgari ücret artışı yapılınca işçiler işten çıkarıldı yerlerine kaçak işçiler alındı. Belediye tabii orta noktayı buldu. Bu bütçe açığıdır. Bütçe açığı başka bir yerden başka bir şekilde kapatılmaya çalışılacak. Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi CHP’den. Bir tapu problemi vardı. Çözüldü ve insanlar çözüme çok sevindi. İnsanlar sevinirken ben bu insanların ödemeleri nasıl yapacağını düşündüm. İnsanlar ödeyemediği takdirde mülkler Büyükşehir’e kalacak. Buna bir çözüm üretilebilirdi. Mesela uygun kredi fırsatları ile.’ ifadelerini kullandı.

‘KORUMALARINIZ OLMADAN, ESNAF AYARLAMASI YAPILMADAN SAHAYA İNİN!’

Sarıyerin demografik yapısını anlatan Başkan Çelik, ‘Nüfusta Sarıyer Karadeniz ve göçmen ağırlıklı bir ilçe. Aralarında ortak bir kültür oluşturdular. Sarıyer’in yerlileri ‘Sarıyer Kültürü’nü ortaya çıkardı. Yerel Yönetimler Sarıyer’i yönetirken çocuğa yemek yedirirken dikkatini dağıtmak için kuş varmış gibi yapması şeklinde yönetiyor. Bu yüzden onlara da söylüyorum. Korumalarınız olmadan, esnaf ayarlaması yapılmadan sahaya inin. Sarıyerliler’in kültür seviyesi yüksek olduğundan çok kolay konuşabiliyor ve çok rahat anlaşabiliyoruz.’ dedi.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi