İstanbul Gündemi

Başkan Çakıroğlu: ‘8 Mart Kadınlar Günü’nü deprem bölgesindeki gözü yaşlı kadınlarımıza adıyorum’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Mart 2023 Çarşamba 13:08

Fiziksel ve psikolojik şiddete uğrayan kadınlara vurgu yapan Başkan Çakıroğlu, “Yaşamın kaynağı, dünyanın annelerinin kadınlar gününü kutluyorum. Bu vesileyle de yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Rabbimden rahmet, yaralılara şifa diliyor. Bölgede bir an önce yaraların sarılmasını temenni ediyorum. Kadınlar yaşamın annesidir. Maalesef yaşamın kaynağı olan kadınlarımızın birçok sorunu vardır. Bu sorunların çözümü de kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayata katılımları ile çözülebilecektir. Dünya genelinde her yıl on binlerce kadın fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalırken, binlerce kadın ise uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor” dedi.

“Kadınlara ne kadar minnet duysak azdır”

Mesajında kadınların yaşam içerisinde daha fazla yer almaları gerektiğini vurgulayan Başkan Çakıroğlu, “Ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu olan Milli Mücadele yıllarında çok büyük emeği olan, siyasetten iş dünyasına kadar yaşamın her alanında var olan kadınlarımıza ne kadar minnet duysak azdır. Türkiye’nin ve dünyanın içerisinde bulunduğu zor şartlardan çıkılması için kadınların daha fazla yönetimlerde söz sahibi olması gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle toplum içinde kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitimden istihdama kadar eşit fırsatlar sunulması, karar alma ve temsil makamlarında daha fazla yer almalarını temenni ediyor, başta ülkemizin kadınları olmak üzere tüm dünyadaki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi