İstanbul Gündemi

Başkan Erdem,Sinema Akademisinde Eğitim Alan Gençlerle Buluştu

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
9 Haziran 2017 Cuma 03:41

Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7 Bölge 1 Film projesi kapsamında ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesinde verilen Sinema Akademisi eğitimleri Belediye Başkanı İsmail Erdem´in de katıldığı programla gerçekleşti.

Türkiye´nin dört bir tarafından gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Sinema Akademisin de gençlere seslenen Belediye Başkanı İsmail Erdem, ?Bugüne kadar kültür, sanat alanında birçok önemli etkinliğe imza attık. Sinema Akademisi gibi önemli bir kültürel projeye daha ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz? diye konuştu. Sinemanın çok önemli bir sanat olmasının yanında çağın en etkili kitle iletişim araçlarından biri olduğuna da dikkat çeken Başkan,  gençlere kendi yeteneklerini geliştirme noktasında önemli bir imkân sağladıklarını belirtirken, deneyimli isimlerle sahada film çekecek olan gençlerin bir yandan da pratik yapma imkânı bulacaklarını ifade etti.  Belediye Başkanı İsmail Erdem, sinemaya büyük önem verdiklerinin ve toplumun önemli meselelerini sinema üzerinden anlatmanın gücü ve etkisine inandıklarını söyledi. 7 Bölge 1 Film, bu açıdan sinemasal bir proje olduğu kadar aynı zamanda önemli bir birliktelik ve kardeşlik projesidir.? Diyerek gençlerle hitap etti. Belediye Başkanı İsmail Erdem konuşmasının ardından gençlerle fotoğraf çekildi.

13 Mayıs´ta başlayan eğitimler, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesinde devam ediyor. Sinema akademisinde gençler Sinema Tarihi ve Kavramlar, Senaryo, Film Yapım ve Oyunculuk eğitimleri alıyor.

7 Bölge 1 Film projesi kapsamında gençler, 7 ünlü yönetmen ve 7 ünlü oyuncuyla Türkiye´nin 7 ayrı bölgesinde, bu yılın teması olan ?15 Temmuz Direnişi´ filmini çekecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi