İstanbul Gündemi

Başkan Eroğlu'ndan Engellilere Müjde!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
14 Kasım 2021 Pazar 21:40

Gaziosmanpaşa Kültür Sanat Merkezi‘nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan GOP Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, engelli vatandaşların yaşadığı zorlukların altını çizdi.

 BBP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Eroğlu, konuşmasına başlamadan önce, BBP Genel Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu‘nu yad ederek; 'Muhsin Yazıcıoğlu hem insanı özellikleri hem de siyasi özellikleriyle gök kubbede hoş bir seda bırakmıştır. Bu aziz milletin bir evladıdır. Biz Muhsin başkanın, bu millet için, bu milletin geleceği için, Türkiye‘nin  en zorlu şartlarında vermiş olduğu mücadeleye hep birlikte şahidiz. Bu vesileyle, milletin adamı olan Muhsin başkanımızı rahmetle ve minnetle yad etmek istiyorum' dedi.

'ENGELLİLERE DESTEK OLMAK HEM İNSANİ HEM İMANİ SORUMLULUĞUMUZDUR!'

 Engellilerin verdiği mücadeleye ve hayat karşısında karşılaştıkları zorluklara değinen Eroğlu; 'Engelli kardeşlerimizin verdiği hayat mücadelesine destek olmak, bizim hem insani hem de imani sorumluluğumuzdur. Her şeyden  öte, siyaseti bir kenara bırakacak olursak; her birimiz bir gün engelli olabiliriz yada yakınlarımız olabilir. Hayatın içerisinde yaşıyoruz ve onların çok büyük sorunlar yaşadıklarını biliyoruz.  Gaziosmanpaşa‘da bizim engelliler merkezimiz var. Bilmeyenler varsa muhakkak orayı ziyaret edebilirler. Ben ve arkadaşlarım, bu ailelerle zaman zaman bir araya geliyoruz. Sizlerde bu ailelerle bir araya gelirseniz onlara büyük güç katarsınız' dedi.

'ENGELLİLER İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ'

 Engellilere yönelik yürüttükleri çalışmalardan bahseden GOP Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu; 'Engelliler merkezimizde, engellilerimiz adına, hem sosyal hayata katılımlarında hem de ticari hayata katılmaları noktalarında ciddi çalışmalar yapıyoruz ve onlara destek olmaya çalışıyoruz.' dedi.

'ŞU GÖRDÜĞÜNÜZ 8 METREKARE ODADAN DIŞARIYA ÇIKAMIYORUM'

Bir  engelli ailesini ziyaret ettiği sırada yaşamış olduğu olaydan söz eden Eroğlu; 'Bir engelli ailesini ziyaret etmiştim. Bana; 'Başkanım, ben şu görmüş olduğunuz 8 metrekare odanın içerisinden dört yıldır hiç dışarıya çıkmadım. Çünkü evladımı bırakıp gidemiyorum. Eşim işe gittiğinde yalnız kalıyorum ve evladımı bırakıp dışarı çıkamıyorum' demişti. İnsan olarak hayatın bu muâkelesini görünce etkilenmemek mümkün değil' dedi.

'BEŞ YILDIZLI OTELDE TATİLE GÖNDERİYORUZ'

 GOP Belediyesi olarak engelli vatandaşları ve ailelerini her yıl düzenli olarak tatile yolladıklarını dile getiren Eroğlu; 'Engelli ailelerimizin, ebeveynleri rahat nefes alsınlar ve engelli kardeşlerimizde kendi akranlarıyla beraber sosyal paylaşımda bulunsunlar düşüncesiyle, her yıl engelli kardeşlerimizi aileleriyle beraber, yazın bir haftalığına, beş yıldızlı otelde tatile gönderiyoruz.  Buna hakları olduğunu düşünüyor ve onları desteklemeye çalışıyoruz' dedi.

'ENGELLİLER SARAYI AÇACAĞIZ'

 Gaziosmanpaşa‘ya bağlı Küçükköy ilçesinde hayata geçirecekleri yeni projelerinin müjdesini veren Eroğu; 'Bugün burada size bir müjde vermek istiyorum. Gaziosmanpaşa‘nın Küçükköy bölgesinde projesi bitmiş olan ve şuanda ihale aşamasında bulunan projemizden bahsetmek istiyorum. Yılbaşından sonra Şubat, Mart gibi bu projenin temellerini atarak, çok güzel bir engelliler sarayını Gaziosmanpaşa‘ya İnşallah kazandırmış olacağız' şeklinde konuştu.

Göksenin AKTAŞ-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi