İstanbul Gündemi

Başkan Güleçlier’den farkındalık yaratan mesaj!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
11 Mayıs 2023 Perşembe 19:30

Çeşitli engelleri nedeniyle hayatın her alanında birtakım zorluklar yaşayan engelli vatandaşlar, sosyal hayattan eğitime kadar birçok alana dezavantajlı başlıyor.

“HİZMET SADECE DEVLETİN DEĞİL, HERKESİN GÖREVİDİR”

“Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın artırılması, daha da görünür kılınması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Engelli vatandaşların toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için yapılacak her türlü hizmet sadece devletin değil, herkesin görevidir. Çünkü birey olarak her birimiz birer engelli adayıyız.”

“HER ZAMAN YANLARINDA OLMALIYIZ”

“Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının da vazgeçilmez bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesinden ulaşıma kadar hemen her alanda psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi