İstanbul Gündemi

BAŞKAN HASAN CAN; ?BU RAMAZAN ÇANAKKALE´Yİ ÜMRANİYE´YE TAŞIDIK?

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
18 Haziran 2015 Perşembe 22:28

Ramazan için hummalı çalışmalarını tamamlayan Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Meydan´ına kurduğu Çanakkale Şehitlik Abidesi ve Çanakkale esintilerini taşıyan dev çadırda, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Ümraniye Belediyesi bu yıl Ümraniyeliler için dopdolu bir ramazan etkinliği programı hazırladı. Çanakkale Zaferi´nin 100. yılı olması münasebetiyle etkinliklerini bu konsept üzerine tasarlayan Ümraniye Belediyesi, ramazan ayı boyunca Ümraniye Meydanı´na kurulan Çanakkale Şehitlik Abidesi ve Çanakkale esintisi taşıyan dev çadırda birbirinden güzel etkinlikler düzenleyecek. Her yaşa hitap eden dinletilerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne gösterilerine varıncaya kadar birçok etkinlik Ümraniyeliler ile buluşacak. Bunun yanı sıra hemşehri dernekleri için hazırlanan özel tasarım stantlar da dernekler hemşehrileriyle buluşacak, yörelerinin kültürel motiflerini sergileyebilecekler.

               Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye´de Çanakkale Zaferi´nin ruhunuyaşatmak adına Ümraniye Meydanı´na dev Çanakkale Şehitlik Abidesi kurulduğunu belirtti. Başkan Hasan Can, ?Bu ramazan Çanakkale´yi Ümraniye´ye taşıdık. İlk olarak bu dev çadırda yıl boyunca meslek edindirme kurslarındaki öğretmen ve öğrencilerimizin çeşitli dallarda yaptıkları el emeği göz nuru sanatsal çalışmaları ?100. Yılında Çanakkale Zaferi? teması ile sergiledik. Şimdi de Mübarek Ramazan ayı boyunca tüm kültürel etkinliklerimizi bu konsept içerisinde gerçekleştireceğiz.Ayrıca bu yılda hemşehri dernekleri kendilerine tahsis edilen stantlarda ramazan boyunca memleketlerinin tanıtımını yaparak, sergileme imkânı buluyorlar? dedi.

Ümraniye Meydanı´nın Ramazan etkinlikleri açısından zengin bir atmosfer oluşturduğunu sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, "Ramazan birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Bu yıl da Ramazan´ı, kardeşlik duygularını güçlendirecek programlarla takviye ediyoruz. Bu mekânda iftar öncesi çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler yapacağız? dedi. 

Kurulan iftar sofraları ile gönül bağı kuruyoruz diyen Başkan Hasan Can, ?Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı ile ilçenin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında iftar yemeği verileceğini belirtti. 10 mahalleye yönelik mahalle iftarları verileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, ?Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz? dedi.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi