İstanbul Gündemi

BAŞKAN KÖKEN, EYÜPSULTAN’I ANLATTI: ‘TABLO GİBİ ÖZEL’

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2019 Pazar 13:50

Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul’un en tarihi ilçelerinden biri olan Eyüpsultan’ı, Belediye Başkanı Deniz Köken’in sesiyle anlattı.

Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Eyüpsultan’ı sadece anlatmanın bile büyük bir heyecan kaynağı olduğunu söyleyen Başkan Köken, böyle bir semtte hizmet etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.

Köken, Eyüpsultan’ı anlattığı videoda ilçeyi, “Tarihin binlerce yıllık derinliğinden süzülen ışık, Bizans, Roma, Osmanlı eserleriyle bezenmiş zengin koleksiyon” diye nitelendirdi.

TABLO GİBİ ÖZEL, ŞİİR GİBİ AHENKLİ, MUSİKİ GİBİ İÇTEN

 Köken’in sesiyle hayat bulan videoda Eyüpsultan için şöyle denildi: “Anadolu bakışlı, Rumeli şiveli 400 bin kişilik kocaman bir aile. Tablo gibi özel, şiir gibi ahenkli, musiki gibi içten. Medeniyetler, kültürler, renkler harmonisi. Azmin, vefanın, sabrın ve inancın simgesi. Şairlerin, yazarların, devlet adamlarıyla gönül sultanlarının yan yana dizilip Haliç’i seyrettiği mekân. Piyer Loti’nin gözbebeği, hikayelerin, romanların, şiirlerin ilham perisi…”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi