İstanbul Gündemi

Başkan Tursun: 15 Temmuz’da Türk-Amerikan savaşı yaşandı

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
17 Temmuz 2021 Cumartesi 17:03

Serginin açılışında konuşan Vatan Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Birol Tursun, 15 Temmuz’da Türk-Amerikan savaşının yaşandığı belirtti. Tursun ‘‘15-16 Temmuz günü başta İstanbul ve Ankara olmak üzere ülkede tam anlamıyla bir Türk-Amerika savaşı yaşandı. Amerikan destekli asker kılıklı Fetöcü alçaklar ülkemizin birliğine, bağımsızlığına tanklarla, uçaklarla saldırdılar. Bağımsızlığımızın merkezi gazi Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Gölbaşı’daki Polis Özel Harekât Merkezi ve MİT binası başta olmak üzere birçok nokta bu alçaklar tarafından bombalandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı sonucu alanlara çıkan Türk Milleti’nin mücadelesi, TSK’deki vatansever askerlerin harekete geçmesi ve emniyet kuvvetlerimizin direnişi sonucu bu kalkışma 16 Temmuz sabahı ORDU-MİLLET birlikteliğiyle ezildi. Alçak hainler derdest edildi.’’ diye konuştu.

TURSUN: ‘‘HAİN KALKIŞMA BAŞARILI OLSA İÇ SAVAŞ YAŞANACAKTI’’

15 Temmuz’daki hain kalkışma sonucu 250 vatan evladının şehit olduğunu 2 bin 193 vatan evladının ise gazi olduğunu kaydeden Başkan Tursun, ‘‘Bu hain kalkışma başarılı olsaydı ülkede aylarca sürecek bir iç savaş yaşanacak ve ülkenin parçalanması gündeme gelecekti. Kıbrıs Rum kesimimdeki üslerde bekleyen 10 bin İngiliz askeri İngiliz vatandaşlarını kurtarma bahanesiyle işgale girişeceklerdi. Doğu ve Güneydoğuda ise sınırlarda ve ülke içindeki Amerikan uşağı ve kara ordusu Bölücü PKK eli tetikte kalkışmanın başarıya ulaşmasını dört gözle bekliyordu. Türk Milleti’nin, Türk Ordusunun ve Türk Polisinin destansı mücadelesi emperyalistlerin ve onların uşağı Fetöcü alçakların heveslerini kursaklarında bıraktı.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘VATAN SİZE MİNNETTARDIR’’

‘‘Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’ndan yaklaşık 100 yıl sonra Türk vatanının bölünmeyeceğini, işgal edilemeyeceğini ve bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini emperyalistlere, uşaklarına ve bütün Dünya’ya göstermiş oldu.’’ Diyen Başkan Tursun, ‘‘Bize düşen görev 15 Temmuz bilincini sürekli diri tutmak, tetikte olmak ve bu bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Sözlerime son verirken başta 15-16 Temmuz gecesi vatan toprağına düşen şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Vatan size minnettardır! Ne Mutlu Türküm Diyene. Sergimiz hayırlı olsun.’’ dedi.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

                                                                                                  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi