İstanbul Gündemi

Başkan Usta´dan Fırınlara Gramaj ve Hijyen Denetimi

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Ocak 2018 Cuma 22:15

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla zabıta ekipleri ile birlikte, ilçedeki fırınları yeni yönetmelikteki gramaj kurallarına göre denetledi. Fırınlar, gramaj denetiminin yanı sıra hijyen denetiminden de geçti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, zabıta ekipleriyle birlikte, ilçedeki fırınlara yönelik hijyen ve gramaj denetimi yaptı. Türk Gıda Kodeksi tarafından Ekmek ve Ekmek Çeşitlerinin ekmek üretiminde alt sınırın 250 gramdan, 200 grama çekilmesiyle başlatılan gramaj denetimlerinde, fırıncılara uyarılarda bulunan Başkan Usta, ekmeklerin yeni yönetmeliğe göre üretilmesinin israfın önüne geçmesinde önemli rol oynayacağını belirtti.

GAZİOSMANPAŞA´DAKİ FIRINLAR DENETLENDİ

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Zabıta Ekipleriyle birlikte ilçedeki fırınlarda ekmek gramajı ve hijyen denetimi yaptı. Başkan Usta, hijyene ve gramaj kurallarına dikkat eden fırıncılara, gösterdikleri özen dolayısıyla teşekkür etti.

Denetimlerin olumlu geçtiğini belirten Usta, ?Ülkemizde ekmek israfı çok. Bayatlayan ekmeği çöpe atıyoruz. Bunun geri dönüşümünü organize etmek oldukça zor. Ne kadar ekmek dönüşümünü yapmaya çalışsak da çok atılan ekmek oluyor. Bunun önüne ne kadar geçmeye çalışsak da bu oldukça zor. Devletimizin ve fırıncılar odasının desteğiyle bir uygulama başladı. Ekmek gramajını esnek bırakıp fiyatı da ona göre ayarlayabilecek olan bir uygulama bu. Bunun içerisinde uygulaması en kolay olan; 200 gram ekmek 1 lira, ama bunun dışında talebe göre 100 grama kadar düşülsün, fiyatı ona göre ayarlansın ya da bazıları iki ekmek yerine bir ekmek alacak müşterilerimize de maksimum 250 grama kadar gramajı çıkartıp fiyatını da ona göre yapsın. Bu fırında 250 gram ekmek satılıyor. 1 lira 25 kuruşa satılıyor. Buradaki esas maksat, uygulamanın yürürlüğe girdiğini toplum tarafından bilinmesine katkı sağlamak, ama diğer taraftan da bu ekmeğin atılmayacak şekilde tüketimini birlikte kontrol etmek, takip etmek? diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2025 İstanbul Gündemi