İstanbul Gündemi

BAYRAM ŞENOCAK’IN YERİNE, MAARİF VAKFI BAŞKAN VEKİLİ OSMAN NURİ KABAKTEPE ATANDI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
22 Şubat 2021 Pazartesi 10:13

Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekilliği ve TÜGVA İstişare Heyeti Üyeliği görevlerinde bulunan ve Milli Görüş kökeninden geldiği bilinen Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü istişareler sonucu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için tek aday olarak belirlendi. Böylece 6 Mayıs 2018’den beri AK Parti İstanbul Başkanlığı görevini yürüten Bayram Şenocak, yerini Osman Nuri Kabaktepe’ye bırakacak.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR?

Araştırmacı yazar, STK yöneticisi ve siyasetçi Kabaktepe, 1 Aralık1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde doğdu. Fatsa İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde çeşitli görevler üstlendi. Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2004 yerel seçimlerinde SP’den Fatsa belediye başkan adayı oldu, seçilemedi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı. İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyesi, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 yılında Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi