İstanbul Gündemi

Bayrampaşa Belediyesi’nden okul kantinlerine sıkı denetim

Sağlıkta taviz vermeyen Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki toplam 42 okul kantinini bir bir denetledi. Denetimlerde sağlığı bozacak unsurlara rastlanmazken, kurallara uymayan 3 kantine ise idari yaptırım uygulandı.
Bayrampaşa Belediyesi’nden okul kantinlerine sıkı denetim
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Ocak 2024 Salı 10:04

Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, öğrencilerin okul içinde temin ettiği gıdalara bağlı sağlık sorunları yaşamaması için okul kantinlerinde denetimlerini sürdürüyor.

ETİKETLER TEK TEK KONTROL EDİLDİ

Bayrampaşa’daki toplam 42 okul kantini ekipler tarafından bir bir denetlendi. Denetimlerde; kantinlerde kullanılan gıdaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı olması ve belgelenmesi, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak ürünlerinin paslanmaz çelik olması, personel giysileri, kantin ilaçlaması, gazlı içecek, çalışan işçilerin sağlık muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edildi.

3 KANTİNE YAPTIRIM UYGULANDI

Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki okulların kantinlerini ve yemekhanelerini belirli aralıklarla sıkı denetime tabii tutuyor. Sağlığı olumsuz etkileyecek unsurlara rastlanmazken, kurallara uymayan 3 kantine ise idari yaptırım uygulandı.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi