İstanbul Gündemi

Beşiktaş'ta Cumhuriyet coşkusu!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
30 Ekim 2022 Pazar 11:12

İstanbul‘un modern yüzlerinden Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı‘nı düzenlediği etkinliklerle kutladı. 
Kutlamalar kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın katılımıyla Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde resmi tören yapıldı. Ardından, bir kafede Prof. Dr. Emre Kongar ve gazeteci yazar Zülal Kalkandelen vatandaşlarla buluştu. 

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

Akşam olunca da Başkan Akpolat öncülüğünde Şairler Sofası Parkı’nda toplanan binlerce Beşiktaşlı, vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde Barbaros Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. 
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, konuşma yaparak, bayramların en iyi Beşiktaş’ta yaşandığını söyledi. 

'MİLLİ MÜCADELENİN ATEŞİ BEŞİKTAŞ‘YA YAKILDI'

Beşiktaş‘ın Milli Mücadele için oldukça önemli bir yeri olduğunu anlatan Akpolat, 'Beşiktaş Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı evinin olduğu, düşman gemileri Dolmabahçe önüne geldiğinde ‘’Geldikleri Gibi Giderler’’ dediği yerin adıdır. Ulu Önderin bütün savaş planlarını yaptığı ve Cumhuriyet ile ilgili bütün çalışmalarını hayata geçirdiği yerin adıdır, Beşiktaş.' dedi. 

'CUMHURİYET BİZLERE EMANET'

Başkan Akpolat, bunun bilincinde olarak görev yaptıklarını aktararak, 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti ilan etmiş, kendisinin deyimiyle kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyeti bizlere en önemlisi de gençlere emanet etmiştir. Bizler de Cumhuriyetin değerlerini yükseltmeye görev yaptığımız bütün yerlerde bütün görev anlayışımızın merkezine bu değerleri koyarak bu bayram larımızı kutlamaya bu değerlerimizi büyütmeye gayret göstereceğiz ve daha çok çalışmaya devam edeceğiz.‘’ diye konuştu. 
Kutlamalar Duman konseriyle sona erdi. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi