İstanbul Gündemi

Beşiktaş’ta depreme karşı farkındalık paneli

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Ağustos 2022 Cumartesi 17:33

Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilen panelde, uzmanlar yaptıkları çalışmaları anlatarak sahada elde ettikleri bilgileri katılımcılarla paylaştı.

'Riskli yapıların dönüşümü için var gücümüzle çalışıyoruz'

Afete hazırlık kültürünün oluşturulması ve farkındalık yaratmanın önemini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Yakın tarihimizde yaşanan depremlerin neden olduğu yıkımların, kayıpların ve acıların bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenler bellidir. Beşiktaş Belediyesi olarak, depreme hazırlıkta bir yandan halkımızı bilinçlendirme çalışmalarını yürütürken diğer yandan da ilçemizdeki riskli yapıların dönüşümü için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 “Deprem toplanma alanları imara açılmamalı, alt yapıları geliştirilmeli”

İMO İstanbul Şube Başkanı Fusun Sümer, deprem toplanma alanlarının imara açılmaması gerektiğini belirterek altyapı çalışmalarının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Olası İstanbul depremi için ulusal seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, Marmara Denizi’ndeki fay hattını düzenli olarak izlediklerini ifade etti.

“Deprem odaklı dönüşüm için teknik ve hukuki destek veriyoruz”

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünden Sorumlu Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Oylum Işık, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün kurulduğunu belirterek, “Depreme nasıl hazırlanmalıyız, toplanma alanlarıyla ilgili neler yapabiliriz bu konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplanma alanlarının afet anında altyapısıyla beraber hazır hale gelmesi gerekiyor.  2022 yılı AFAD tarafından tatbikat yılı ilan edildi.  Biz de bu kapsamda bu sene Mart ve Ağustos aylarında farklı sivil toplum örgütleriyle beraber tatbikatlar gerçekleşirdik. Biz bir İştirak şirketi kurduk, bu iştirak şirketi aslında bizim komşularımızın sadece dönüşüm ve buradan bir kazanç elde etmek değil. Deprem odaklı dönüşüm için komşularımıza ihtiyaç duydukları hukuki ve teknik destek veriyoruz. Hak kayıplarının önüne geçiyor ve soruna kalıcı çözümler getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Panel, yönetmen Ethem Özgüven’in 17 Ağustos Marmara Depremi’ni konu alan “Beklemek” isimli belgesel filmiyle son buldu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi