İstanbul Gündemi

Beşiktaş’ta gönüllü vatandaşlara arama kurtarma ve yangın eğitimi verildi

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2021 Pazartesi 14:07

Toplumların afetlere karşı hazırlıklı olmasında büyük önem taşıyan afetlere hazırlık çalışmaları, bireylerin bilinçlendirilmesi ve toplumda duyarlılık oluşturulması açısından önemli bir yere sahip. Bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Birimi Beşiktaş’taki gönüllü vatandaşlara ücretsiz arama kurtarma ve yangın eğitimi verdi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleşen eğitimde 6 istasyon kurularak vatandaşlara olası bir acil durumda yapılması gerekenler uygulamalı bir şekilde anlatıldı. İstanbul İtfaiyesi’nin gönüllü eğitmeni İsmet Macit tarafından verilen eğitim sonrası vatandaşlar Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkür etti.

BAŞKAN AKPOLAT: ‘‘ZOR BİR COĞRAFYADA ZOR BİR DÖNEMDE YAŞIYORUZ’’

Afetlere hazırlık kültürünün bireylere kazandırılması konusunda farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Rıza Akpolat, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Zor bir coğrafyada zor bir dönemde yaşıyoruz. Hem deprem kuşağında olmamız hem de çevresel felaketlerle sürekli karşılaşılıyor olmamız her duruma hazırlıklı olmamızı zorunlu kılıyor. Deprem başta olmak üzere ağır felaketlere karşı hazırlıklı olmak, felaket sonrasında çok iyi bir şekilde örgütlenmek için her yurttaşın temel eğitimleri alması hayatidir. Beşiktaş Belediyesi olarak yurttaşlarımızı felakete karşı hazırlamak bizlerin temel sorumluluğudur. Eğitime katılan hocalarımıza ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Arama kurtarma ve yangın eğitimlerinde bireysel müdahale konusuna dikkat çeken İstanbul İtfaiyesi gönüllü eğitmeni İsmet Macit ise şunları söyledi: ‘’Biz bu eğitimlerde bireylerin herhangi bir acil durumla karşılaşması halinde etkili müdahaleyi yapmayı hedefliyoruz. Bu eğitimde altı tane istasyon oluşturduk. İstasyonların bir tanesinde içeride Beşiktaş Belediyesi’ne ait ekipmanların tanıtımını yaptık. İkincisinde bir arama kurtarma da kullanabilecekleri asgari nitelikteki beş tane düğümü öğrettik. Üçüncüsünde sedye bağlamayı, kazazedeyi sabitlemeyi ve tehlikeli ortamdan çıkartmayı gösterdik. Dördüncü eğitimde ise kurtarma ekipmanı olarak kullanılan tripod dediğimiz ekipmanı kullanmayı gösterdik. Beşincisinde kazazedenin bulunduğu yerden alınıp emniyetli bir alana çıkartılmasında kullanılabilecek hattı uygulamalı anlattık. Sonuncu olarak da yangınla mücadele eğitimini gösterdik. Katılımcılar kuru kimyevi tozu, karbondioksiti, köpüklü söndürme cihazlarını katı madde, sıvı madde ve gaz madde yangınlarında uygulamalı bir şekilde aldılar.”

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2025 İstanbul Gündemi