İstanbul Gündemi

Betimar’dan tartışma yaratan anket! İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark...

Mayıs seçimlerinin sonucunu tutturan tek anket şirketi olarak bilinen Betimar Araştırma, yerel seçimlerin hemen öncesinde yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Ankette, İBB Başkanı ve CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum'un yaklaşık 10 puan önünde olduğu görülüyor.
Betimar’dan tartışma yaratan anket! İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark...
Haberler / Güncel
31 Mart 2024 Pazar 19:49

Türkiye, bugün 2024 yerel seçimleri için sandık başına giderken, sandıkların kapanmasına dakikalar kala açıklanan anket gündem yarattı.

SEÇİME DAKİKALAR KALA AÇIKLANDI

Sandıkların kapanmasına dakikalar kala paylaşılan ankette; İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana'daki sonuçlar yer aldı.

İMAMOĞLU 9.7 PUAN ÖNDE

Şirketin 30 Mart günü 5 bin 729 kişi ile İstanbul'da yaptığı ankette, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 48 ile AKP-MHP adayı Murat Kurum'un yaklaşık 10 puan önünde görünmesi dikkat çekti. Kurum'un oy oranı yüzde 38.3 olarak ölçüldü.

YAVAŞ 32.3 PUAN ÖNDE

Başkent Ankara'da da CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın oy oranı yüzde 61.2 ölçülürken, AKP ile MHP'nin ortak adayı Turgut Altınok'un oranının yüzde 28.9'da kalması dikkat çekti.

İZMİR'DE FARK 0.3 PUAN

Ankete göre, İzmir'de ise CHP'nin adayı Cemil Tugay'ın yüzde 40.9 oranında. AKP ile MHP'nin adayı Hamza Dağ ise sadece 0.3 puan farkla yakın takipte. İYİ Parti adayı Ümit Özlale'nin oranı ise yüzde 6.6 olarak ölçüldü.

ESKİŞEHİR'DE CHP YİNE KAZANIYOR

Betimar'ın anketine göre, Eskişehir'de CHP'nin adayı Ayşe Ünlüce yüzde 47.3 ile önde görünüyor. AKP adayı Nebi Hatipoğlu'nun oranı ise yüzde 38.1 olarak ölçüldü.

ADANA CHP'DE KALIYOR

Adana'da ise CHP adayı Zeydan Karalar'ın oy oranı yüzde 44.6, AKP adayı Fatih Mehmet Kocaispir'in ise yüzde 39 oranında ölçüldü.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi