İstanbul Gündemi

Beylikdüzü'nde 'İhale'ler sustu, 'Stil'ler konuştu!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Mart 2023 Çarşamba 20:19

İstanbul Gündemi, sorumlu gazetecilik ilkeleri doğrultusunda çıktığı yolda bugüne kadar her daim  kamu kurumlarının  sesi oldu. Belediyelerin her türlü etkinlikleri, belediye başkanlarının demeçlerini hep İstanbul Gündemi’nden okudunuz. Bundan böyle belediyelerin yaptığı ihalelerin peşine düşeceğiz. Burada amaç kimseyi karalamak değil. Yaptığımız haber sadece belgelerden ibaret olacak. Hiçbir yorum ve görüş katılmadan siz okuyuculara objektif bir biçimde aktaracağız.

Dedik ya bütün haberlerimiz belgeli olacak. İlk dosyamız Beylikdüzü Belediyesi’nden. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından Mehmet Murat Çalık da  Beylikdüzü’nde ipi göğüsleyerek Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. Çalık’ın başkanlığa seçilmesinin ardından bazı şirketlerin kaderi değişti. O şirketlerin başında Stil Reklam İnşaat Otomotiv şirketi geliyor. Merkezi Çekmeköy Mimarsinan Mahallesi’nde olan şirketin sermayesi 6 milyon lira. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirket ortakları Ahmet Bozkurt, Güngör Bozkurt olarak gözüküyor. Firmanın eski ortakları ise Özlem Koçlu, Ersoy Cangül olarak gözüküyor.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'YLE BAŞLAMIŞLAR

Stil Reklam İnşaat Otomotiv şirketinin ilk kamu ihale sözleşmesi 3 Haziran 2015 tarihinde olmuş. Beşiktaş Belediyesi’nden “Panel kabin ve konteyner” ihalesi alan şirketin belediyeyle yaptığı sözleşme ise 89 bin 950 lira olmuş. Firma 23 gün sonra yine Beşiktaş Belediyesi’nden bir ihale alıyor. Bu defa işi “Çocuklar için sosyal etkinlik” oluyor. 26 Haziran 2015 yılındaki ihalenin sözleşme bedeliyse 154 bin lira oluyor. İki yıl ihale alamayan şirket yine Beşiktaş Belediyesi’yle sahalara dönüş yapıyor. Bu defa “Hasta bezi alımı” ihalesini kazanıyorlar. 14 Nisan 2017 yılındaki ihalenin sözleşme bedeliyse 179 bin 516 lira oluyor. 168 bin liralık öğrenci yurtlarına ranza alımı ihalesi ve 186 bin liralık Çanakkale turunun ardından şirket vites yükseltmeye başladı. Şu anda cezaevinde olan eski başkan Murat Hazinedar döneminde yapılan bu ihale çok tartışılmıştı. 20 Aralık 2017 tarihinde Beşiktaş Belediyesi’nin yaptığı kültür sanat etkinlikler ihalesini aynı şirket kazanıyordu. Bugün kadar kazandığı en yüksek ihale 186 bin lira olan şirketin kazandığı ihalenin tutarı 15 milyon 976 bin Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması sonrası Stil Reklam İnşaat Otomotiv şirketi yönünü bu defa Beylikdüzü’ne çevirdi.

 

 

GEZİ, BASKI ONLARIN İŞİ!

31 Mart 2019 yerel seçilmeleri sonrası Beylikdüzü’nde Mehmet Murat Çalık dönemi başlıyordu. “Murat” ismini çok sevdiğinden olacak ki  Stil Reklam İnşaat Otomotiv şirketi direksiyonu Beylikdüzü’ne kırmış. 30 Aralık 2019 tarihinde Beylikdüzü Belediyesi kış spor okulları organizasyonu ihalesi Stil Reklam’ın oldu. Beylikdüzü Belediyesi’yle yapılan sözleşme ise 1 milyon 158 bin lira oldu. Belediye bu ihaleden sadece 16 gün sonra da yazılı baskı materyalleri ihalesi yaptı. 16 Ocak 2020 tarihinde yapılan ihaleye 2 milyon 779 bin lira teklif veren Stil Reklam böylece Beylikdüzü’nde ikinci ihalesini kazanıyordu.

 

 

 

AYNI GÜN HEM İHALE ALIP HEM SÖZLEŞME YAPAN TEK FİRMA

Belediye 30 Eylül 2020 tarihinde aynı başlıklı ihaleyi tekrarladı. Stil Reklam 2 milyon 110 bin liraya yine ipi göğüsleyen firma oldu. Firma Beylikdüzü’nde rakipsiz olmaya başlamış olacak ki ihaleye tek başına girmiş. 30 Eylül’de bu ihaleyi kazanan firma aynı gün yani 30 Eylül 2020 tarihinde belediyeyle başka bir ihalenin sözleşmesini yapıyordu. Kamu ihale Kurumu tarihinde belki ilk olacak ihalenin bedeli ise 139 bin 500 lira. Firma 15 Nisan 2021 tarihinde de belediyeden 570 bin liralık bir ihale daha kazanıyor. 21 Nisan 2021 tarihinde belediyenin yaptığı spor okulları organizasyon işi yine Stil Reklam İnşaat Otomotiv şirketine kalıyordu. İhalenin sözleşme bedeli ise bu defa 1 milyon 982 bin lira oldu. 28 Kasım 2021’de bu defa kış okulları organizasyonu ihalesi yapıldı. İhaleye tek başına giren Stil Reklam ile 1 milyon 347 bin liraya sözleşme yapıldı.

 

11 GÜNDE İKİ BÜYÜK İHALE DE ONLARA!

2022 yılı da Stil Reklam için çok verimli geçecekti. Yılın son günü,  31 Aralık 2021 tarihinde belediyenin spor okulları organizasyon ihalesi yine bilindik firmaya gidiyordu. İhalenin bu defa bedeli 3 milyon 333 bin lira oluyordu. Stil Reklam İnşaat Otomotiv şirketinin kazandığı en büyük ihaleler ise 2023 yılında oldu. Sadece 11 gün aralıklarla belediyede sözleşmeleri yapılan ihalelerin ilki 2023 kış spor okulları organizasyon işi oldu. 27 Ocak’ta sözleşmesi yapılan ihaleyi 9 milyon 400 bin liraya kazanan Stil Reklam’ın ihalede tek başına kalarak adeta rekabet koşulları da ortadan kalkmış. Belediyenin bu defa 8 Şubat 2023 tarihinde sözleşme yaptığı 2023 yılı tanıtım ve duyuru materyalleri alım ihalesi de Stil Reklam’a gidiyordu. Şirketle bu defa da 9 milyon 700 bin lira sözleşme yapılıyordu. Şanslı firma 11 gün içerisinde belediyeden tam 19 milyon 100 bin lira kazanıyordu. Şirket, Çalık’ın başkanlığında Beylikdüzü Belediyesi’nden tam 13 ihale kazanmış oldu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi