İstanbul Gündemi

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kiralık evlerde kalanlar...

Essex Üniversitesi ve Adelaide Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, bilim insanları kiralık evde yaşamanın sigara ve işsizlikten daha çok stres yarattığını tespit etti.
Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kiralık evlerde kalanlar...
Haberler / Güncel
16 Ekim 2023 Pazartesi 18:57

BBC'nin haberine göre, araştırmacılar, çalışmalarında "Özel ev kiralamaların, daha hızlı biyolojik yaşlanma ile bağlantılı olduğunu bulduk" ifadesini kullandılar.

STRESİN VE KİRLİ BÖLGELERDE YAŞAMANIN ETKİSİYLE BAĞLANTILI

Ayrıca, "Daha da önemlisi, özel kiracılığın etkisi, işsizlik yaşamak veya sigara içmiş olmakla hiç içmemiş olmanın etkisinden daha fazla" şeklinde belirtildi. Araştırmaya göre, geçmiş konut koşulları, tekrarlayan konut borçları ve çevresel sorunlar gibi faktörlerin de biyolojik yaşlanma ile ilişkili olduğu görüldü. Bu biyolojik yaşlanmanın nedenlerinden bazıları, kira ödemeleriyle ilgili stresin ve kirli bölgelerde yaşamanın etkisiyle bağlantılı.

GÜVENLİK VE MALİYET AVANTAJLARI SUNDUĞUNU GÖSTERDİ

Araştırma ayrıca, sosyal konutlarda yaşayan insanların bu olumsuz etkileri yaşamadıklarını ve özel ev kiralamalarının güvenlik ve maliyet avantajları sunduğunu gösterdi. Yaşlandıkça, konut ihtiyaçlarının değişebileceği ve yaşlı bireylerin bu değişiklikleri düşünürken bazı önemli kriterlere dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi