İstanbul Gündemi

BİNLERCE KADIN KEMAL KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZALADI

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
1 Eylül 2017 Cuma 21:27

AVCILAR´ da yaşayan kadınlar Ankara´dan İstanbul´a 450 kilometrelik  " ADALET YÜRÜYÜŞÜ " gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ´ nu NOBEL Barış Ödülüne aday göstermek için imza topladı. Başvuru için hazırlanan dilekçeye 1001 imza atan kadınlar Türkçe ve İngilizce olarak basın açıklaması yaptı..

Adalet Yürüyüşü nedeniyle sivil toplum kuruluşları tarafından Nobel Barış Ödülü´ne aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun adaylığına çiçek gibi bir destek geldi.

Öncülüğünü Avcılar´ da bulunan 10 mahallede yaşayan kadınların oluşturduğu 1001 Çiçek Kadın Korosu üyelerinin yaptığı imza kampanyasında, ?Hak, Hukuk, Adalet´ istemiyle Ankara´dan İstanbul´a 450 kilometrelik ?Adalet Yürüyüşü´nü gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu 2018 Nobel Barış Ödülü´ne aday göstermek için imza toplayan kadınlar, Kılıçdaroğlu için NOBEL´ e  başvuruda bulunacak..

1001 ÇİÇEK KADIN KOROSU BAŞLATTI

Avcılar´da bulunan 10 mahallenin her bir mahallesinden 100 kadın ile kurulan, bir araya gelerek 1000 kadın olan ve belediye başkanını´ nı da yanlarına aldıklarında 1001 kadın olup alanında bir ilk olan Binbir Çiçek Kadın Korosu 2014 Yılında kuruldu. Yine Dünyada bir ilk olarak 2015 Yılında Avcılar´ da gerçekleştirilen "Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi´nde" ve Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Çanakkale´de ve daha bir çok yerde verdikleri konserlerle Dünya çapında üne kavuştu.

İşte bu koroda yer alan kadınlar Nobel Barış Ödülü Komitesi´ne bir çağrı yaparak 2018 yılı barış ödülünün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´na Adalet Yürüyüşü nedeniyle verilmesini talep etti. Böylece Kılıçdaroğlu´nun adaylığına en büyük kadın desteği gündeme geldi.

"Binbir Çiçek Kadın Korosu" Binbir imza ile Kemal Kılıçdaroğlu´ nun Nobel Barış ödülüne aday gösterilmesi için  Nobel Komitesine mektup gönderdi.

İMZALAR TOPLANDI

İmza kampanyası kapsamında  koroyu oluşturan 1001 kadın  Kılıçdaroğlu´ nu NOBEL Barış Ödülüne aday gösteren dilekçeyi imzaladı. Cinsiyet eşitliği temelinde başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesimi için Özgürlük ve Adalet sağlanmasını hedefleyen 1001 Çiçek Kadın Korosu´nu oluşturan kadınlar aynı amaca paralellik göstererek, 68 yaşında olmasına rağmen binlerce kişinin desteğini arkasına alarak yaz sıcağında başkent Ankara´dan İstanbul´a yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´ nu Nobel Barış Ödülü´ne aday olarak göstermek için harekete geçti.

Aralarında imza toplayan kadınlar, ?Hak, Hukuk, Adalet´ sloganı ile 450 kilometre yolu 25 günde yürüyen Kılıçdaroğlu´ nun Nobel Barış Ödülü´ne aday gösterilmesinin Nobel´in ruhuna uygun olacağına inandıklarını açıkladı. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bu girişime ilişkin açıklamada şöyle denildi:

?BARIŞ VE SEVGİ KAVRAMLARI İLE DÜNYA BARIŞI´NA KATKI SUNDU?

Türkiye,  Avrupa-Asya ve Güney - Kuzey ekseninde son derece hassas bir coğrafyada yer alıyor.  İşte Kemal Kılıçdaroğlu bu önemli coğrafyada insanlar arasında din, dil, ırk, cinsiyet ve yaşam tarzı ayrımı yapmadan hak-hukuk-adalet içinde yönetilmesi için mücadele ediyor. Bunun için 450 kilometreyi herkesle birlikte yürüyerek barış ve sevgi kavramlarını öne çıkarmaya çalışıyor. Bu anlamda dünya barışına sunduğu katkıdan dolayı 2018 Nobel Barış Ödülü´ne Kemal Kılıçdaroğlu´nun layık görülmesi insanlığın yararına olacağı kanısındayız.

Bugüne kadar 43 kadının ödül aldığı Nobel ödülü farklı alanlarda veriliyor ve dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alıyor. Binbir kadından oluşan koronun bu çağrısının dünya çapında yankı uyandırması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu ile ilgili bu çağrıyı yapan Binbir Çiçek Kadın Korosu konserlerinde bundan böyle daha fazla barış türküsü söyleme kararı da aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi