İstanbul Gündemi

Boğaz´a Karşı "Evet" Dediler

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
25 Eylül 2017 Pazartesi 23:05

Arnavutköy Belediyesi tarafından İstanbul Boğazı´nda gerçekleştirilen toplu nikah töreninde, 49 çift mutluluğa adım attı.    

Arnavutköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Toplu Nikah Şöleni, İstanbul Boğazı´nda gerçekleştirildi. Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlen nikah şöleninde 49 çift, dünya evine girmek için ?evet? dedi.

Toplu nikah şölenine; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gelin Başları, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Tarafından Yapıldı

Toplu nikâh için başvuran 57 çiftin tüm masrafları Arnavutköy Belediyesi tarafından karşılandı. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi´nde gelin başları yapılan gelinler, damatların gelmesi ile araçlara bindiler. Konvoy eşliğinde Üsküdar Sahili´ne gelen çiftler, nikahları kıyılması için restoranda geçtiler.

49 Çift ?Evet? Dedi

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı´nın, temsili olarak kıydığı nikahın ardından yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri toplu nikah etkinliğini, bu yıl İstanbul´un en kıymetli mekanlarından birinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından nikâhları kıyılan çiftlerin mutlulukları, gözlerinde okundu. Arnavutköy Belediyesi tarafından tüm masrafları karşılanan 49 çifte, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından altın takıldı.

Çiftlere mutluluk dileyen Baltacı, "?Onlara hem İstanbulumuzun güzelliklerimizi gösteriyoruz, hem de yaşadıkları bu güzel anı daha da güzelleştirmek adına toplu nikah kıyıyoruz. Sadece nikahtan öte bir mutluluğun paylaşılması, toplumsal duyarlılığın arttırılması ve bir arada yaşama kültürünün gelişmesi adına da önemli katkılar sağladığı kanaatindeyiz. Burada olan tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyoruz " diye konuştu.

Dünya evine giren gelinlerden Ceylan Gündoğdu eşini çok sevdiğini ve nikahında büyük heyecan yaşadığını kaydetti. Damatlardan Mahmut Dursun da nikahlarının kıyılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Belediye Başkanı Haşim Baltacı´ya teşekkür ettiler. Çiftler ve aileleri toplu nikah sonrasında boğazın nefis manzarasında yemeklerini yedi. 

Nikahın ardından, diğer çiftler de evlilik cüzdanlarını Baltacı´nın elinden aldı. Nikah merasimiyle birlikte düğün pastasını kesen çiftler, bu mutlu anı ölümsüzleştirdiler. Nikah merasimleri gerçekleştirilen çiftler, daha sonra davetliler ile birlikte kendilerine tahsis edilen masalara geçtiler. Belediye tarafından ikram edilen yemekten sonra, çiftler doyasıya eğlendiler. Çiftler, çok mutlu olduklarını belirterek, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı´ya ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi