İstanbul Gündemi

Bursa sallandı, İstanbul hissetti! Yürekleri ağızlara getiren deprem!

Bursa merkezli yaşanan ve İstanbul’da da hissedilen deprem yürekleri ağızlara getirdi. AFAD, depremin şiddetini 5,1 olarak duyurdu.
Bursa sallandı, İstanbul hissetti! Yürekleri ağızlara getiren deprem!
Haberler / Güncel
4 Aralık 2023 Pazartesi 13:32

İlk depremin ardından 3 dakika geçmişken 4,5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha gerçekleşti. Deprem İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir gibi çevre illerden de hissedildi.

3 DAKİKA ARAYLA BİR KEZ DAHA SALLANDILAR

AFAD'ın verilerine göre ise depremin şiddeti 5,1 olarak ölçülürken depremin merkez üssü Bursa'nın Mudanya ilçesi olarak belirlendi. Deprem yüzeye 9 kilometre mesafede gerçekleşti. Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra saat 10.45'te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, meydana gelen depremle ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada, “Marmara Denizi, Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi