İstanbul Gündemi

Büyük zaferin 100’üncü yılı Şişli’de kutlandı

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ağustos 2022 Çarşamba 13:28

Şişli Belediyesi, ülkemizin bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. 30 Ağustos Salı günü kutlamaların buluşma adresi; kurtuluş meşalesinin yakıldığı Halaskargazi Caddesi’ndeki Şişli Atatürk Evi Müzesi’nin önü oldu.Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen törene binlerce İstanbullu katıldı.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşlarıyız”

Başkan Muammer Keskin, “Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs’ta Şişli’deki evinden Samsun’a doğru yola çıkarken, muhteşem bir ülkenin kurtuluşunu ve kuruluşunu sağladı” diyen Başkan Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Bu, öyle büyük bir zafer ki, bütün dünyada ilham kaynağı oldu. Hindistan’ın ulusal kahramanı Gandhi bir söyleşisinde şöyle söylüyor: ‘Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar Tanrı’nın da İngiliz olduğunu düşünüyordum’.Emperyalist güçlere karşı kazanılar bu zafer aslında günümüzde de bizi bölmek isteyenlere bir yanıttır. Bilsinler ki, bizler Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız, onun silah arkadaşlarıyız. Onun bıraktığı ülkeyi ilelebet yaşatacağız. Tam 100 yıl önce emperyalistlere karşı bir avuç insanla, yoksulluk içinde bu ülkenin kuruluşunu gerçekleştirmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. O nedenle bu destan sıradan bir destan değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının yazdığı bir destandır. Şimdi bize düşen görev,100’üncü yılında bu güzel ülkeyi daha iyi yerlere taşımaktır” dedi.

30 Ağustos coşkusu, ünlü şarkıcı Bengü’nün Maçka Demokrasi Parkı’nda saat 20.30’da verdiği konserle doruğa çıktı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi