İstanbul Gündemi

ÇANAKKALELİLER ÇANAKKALE'Yİ ANLATTI

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Nisan 2015 Salı 21:01

Çanakkalelilerin büyük zaferdeki yeri, Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde usta şair ve yazarlar tarafından masaya yatırıldı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Çanakkaleliler Derneği tarafından gerçekleşen etkinliğe, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Belediye Meclis Üyesi Turan Dinç, Emekli Kurbay Albay Yahya Bacak, Çanakkaleliler Dernek Başkanı Temel Can, Dernek Üyeleri başta olmak üzere Çanakkaleli şair ve halk ozanları Halis Yıkar, Fazıl Sayın, Şuayip Odabaşı ve Çanakkale Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Halil Ersin Avcı konuşmacı olarak katıldı.

EN BÜYÜK DERS ÇANAKKALE'DİR”

Programda söz alan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, tüm katılımcıları tebrik ederek, Bizim ülkemizde de fitne çıkarmaya çalışıyorlar. En büyük dersi Çanakkale'den almalıyız. Bundan 100 yıl önce atalarımız Çanakkale'de omuz omuza şehit düşmüşler. Bunu unutmamamız lazım” diye konuştu. Emekli Kurbay Albay Yahya Bacak ise Çanakkaleliler Derneği adına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür etti.

ÇANAKKALE NEDEN ÖNEMLİ”

Programın moderatörlüğünü üstlenen ünlü gazeteci- yazar Sayit Kılıç ise, Çanakkale zaferinin 100. yılı dolayısıyla böyle bir program yapmak istediklerini belirterek, Daha önce Çanakkale Zaferi için pek çok program yapıldı. Ancak Çanakkale Zaferi'ni Çanakkalelilerden hiç dinlemedik” dedi. Halil Ersin Avcı ise Çanakkale ruhunu anlamamız gerektiğine değinerek, Çanakkale neden bu kadar önemli? Çanakkale Osmanlı donanma piyadelerinin yetiştirildiği yer. Donanma sefere çıkarken Mevlevi şeyhinin duası alınır burada” dedi. Şuayip Odabaşı da, esas ateşin yandığı yerin Çanakkale olduğunu belirterek, Çanakkale'de çatışma 8-9 ay kanlı bir şekilde sürüyor”diye konuştu. Programda ayrıca katılımcılar en güzel Çanakkale şiirlerini okudu. Program sonunda ise protokol üyeleri birbirlerine plaket takdim ederek teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi