İstanbul Gündemi

Çekmeköy Belediyesi’nden AB yolunda proje

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Ekim 2022 Perşembe 13:04

Tüm dünyada önemli bir sektör haline gelen yaratıcı endüstriler alanında hizmet verecek olan ve kullanıcılarına birçok alanda destek sağlayacak ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Crea Centers Çekmeköy açıldı. Bu kapsamda, Dijital Park Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, AB Başkanlığı Temsilcisi Ayşe Deniz Arıcan, Çekmeköy Belediye Başkan Yarımcıları Latif Coşar, Fatih Sırmacı ve Ahmet Epli,  proje ortağı olan Ukrayna’dan Artem Vashchylenko, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan temsilciler, proje danışma kurulu ile ilk günde Crea Center’ın kayıtlı kullanıcıları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

'ULUSLARARASI ETKİLEŞİMİ SAĞLAYACAĞIZ'

Programda konuşan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar, kültürel ve yaratıcı endüstrilerin gelişimine destek sağlamak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Crea Centers Projesi kapsamında 5 ülkede yüzlerce sanatçı, tasarımcı ve girişimciye ekipman ve fiziki mekan sağladıklarını anlatan Coşar, “300 kişilik bir işbirliği ağı kurarak sektörün en büyük ihtiyacı olan uluslararası etkileşimi sağlamış olacağız. Aynı zamanda savaşların olduğu bir dönemde üye ülkeler arası işbirliği ve iletişimini sağlamak için bu tip merkezlerin önemi daha da  artmaktadır. Kültür, sanat ve farklı disiplinler gibi işbirlikleri ve paylaşımlarının önemini bu merkezler sayesinde daha da geliştirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

CREA CENTERS PROJESİ NEDİR?

Crea Centers Projesi, Çekmeköy Belediyesi liderliğinde, Avrupa Birliği Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı desteğiyle faaliyete başladı. Merkezin, kültürel ve yaratıcı endüstriler alanındaki sanatçı, tasarımcı ve girişimciler için uluslararası işbirliği, fiziki ortam ve ekipman kullanımı desteği vererek serbest çalışma, ortak çalışma ve yaratıcı düşünme ortamını sağlaması amaçlanıyor. Crea Centers ile Karadeniz Bölgesi‘nde yaratıcı endüstrilerin bölgenin yüksek potansiyeli ile ilişkili olarak geliştirilmesinin yanı sıra gelir ve istihdam açısından da önemli katkılar sağlaması amaçlanıyor. Ayrıca projede yer alan tüm ortak kurumların katkısıyla 5 ülkede yaratıcılık merkezleri açıldı.

Halil İbrahim Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi