İstanbul Gündemi

Çekmeköy Meclisi'ne Polat'tan Yeni Önergeler

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Şubat 2015 Cuma 10:32

Çekmeköy Meclisi’ne Polat’tan Yeni Önergeler

 

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin en çalışkan üyelerinden olan Yusuf Polat, yeni oturuma yeni önergelerle geldi.

Çekmeköy’de halkın sıkıntılarını ve şehrin sorunlarını her oturumda dile getirerek olgun bir muhalefet örneği sergileyen Meclis Üyesi Yusuf Polat’ın çalışmaları halk tarafından da yakından izleniyor. Vatandaşların takdirle karşıladığı bu çalışma örneği diğer meclis üyelerine de örnek gösteriliyor.

Geçtiğimiz meclis toplantısına yine toplumu yakından ilgilendiren iki önerge sunan Polat, Kentsel Dönüşüm Yasası gereği yapılacak inşaatlarla ilgili Belediye ruhsatlandırmalarında, belediyece alınmaya başlayan ve yasal dayanağı olmayan Harçlar ve Kent Park Alanında Ağaç Dikme Festivali düzenlenmesi hakkındaki önergeleri olumlu karşılandı.

Bununla ilgili önergeleri aşağıda sunulmuştur.

 

 

 

Çekmeköy Belediye Meclis Başkanlığına,

 

                                                                                                   02 Şubat 2015

Konu: Kentsel Dönüşüm Yasası gereği yapılacak inşaatlarla ilgili Belediye ruhsatlandırmalarında, belediyece alınmaya başlayan ve yasal dayanağı olmayan Harçlar hk.

Bilindiği üzere 16.05.2012 tarih ve 6306 sayılı kanun numarasıyla yasalaşan AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN un 3. Bölümünde “Dönüşüm Gelirleri” başlığıyla 7.Maddenin 9.fıkrasında karşılığını bulan ifadede şöyle denilmektedir;

(9) Bu Kanun uyarınca yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden müstesnadır.”

Kanun maddesi böyle düzenlenmişken, bu hükmü yok sayar bir şekilde, Belediyemiz İmar Müdürlüğü tarafından 2015 yılı ile birlikte “Kentsel dönüşüme tabi İnşaat projelerinden, hangi adla olduğu belirsiz, son derece gayri ciddi tahakkuk fişleri ile İnşaat Firmalarından ciddi tutarlarda bazı paralar istenmektedir.

Kamu idaresi ve idarecileri görevlerini ifa ederken, Kanun koyucunun yani Yasama organının yani TBMM nin kanunlarla sınırlandırdığı alan içerisinde kalmak zorundadırlar. Durum böyle iken;

- Kentsel Dönüşüm Yasası gereği yapılacak inşaatlarla ilgili Belediye ruhsatlandırmalarında, belediyece alınmaya başlayan HARÇLARI hangi maksat ile almaktasınız?

-        Alınan bu Harçların YASAL DAYANAĞI nedir?

-        Bu konuda İlgili Bakanlıklardan herhangi bir görüş ya da teyit alınmış mıdır?

Yukarıdaki soruların cevaplandırılması, konunun hayati önem derecesine haiz olması sebebiyle, yapılan çalışmalar hakkında en geç bir ay sonraki Belediye Meclis Toplantısına kadar grubumuza bilgi verilmesi için önergemizin Başkanlık makamına havalesini arz ederiz.

Yusuf POLAT         Tankut GÜNDOĞAR         Ahmet MERİÇ          Muzaffer TOKMAK          

 

 Ali Abbas COŞKUN       Fatma Nigar BARUTÇU     Sait KORKMAZ           Sıtkı AYDEMİR

 

    Yalçın DEMİRKOL                 Kenan YILDIRIM                   Gülali ALAGÖZ

 

ekler

 

  • Ek  1      Çekmeköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş tarihi belli olmayan 18 sayı no’ lu tahakkuk fişi
  • Ek 2      Çekmeköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş tarihi belli olmayan 59 sayı no’ lu tahakkuk fişi

 

 

 

Çekmeköy Belediye Meclis Başkanlığına,

 

                                                                                                          02 Şubat 2015

 

Konu: Kent Park Alanında Ağaç Dikme Festivali düzenlenmesi hk.

      Bilindiği üzere Belediyecilik faaliyetlerinde idarecilerin dikkatle üzerinde durması gereken konulardan biriside nüfus artışı ile birlikte kaçınılmaz bir şekilde kent alanlarında oluşan betonlaşma ve çarpık yapılaşmaya karşı şehir estetiğinin ve yeşil alanların korunmasıdır.

       Bu vesileyle, Aralık 2014 tarihinde talihsiz bir şekilde Ağaç kesimi ile gündemimize gelen Belediyemizin içinde bulunduğu KENTPARK alanı için bir SOSYAL PROJE düzenleyelim. Kabaca ifade etmek gerekirse Projede;

Konu                           : Ağaç Dikme Festivali

           Proje Alanı                  : Kent Park Alanı 3590, 3591 ve 3594 parseller

           Amaç                           : Burayı harika bir koru haline getirmek ve genç nesillere çevre ve 

                                      Doğa bilinci ile birlikte Sosyalleşme ve Eğitim imkanı yaratmak.

Projede Faaliyet        :Buraya dikilecek fidanları isim ve kayıt altına alalım. Çevre duyarlılığı olan vatandaşlara belli bir ücret karşılığı, bu fidanları dikme ve onlara isim koyma hakkı verelim. İnsanlar bu isim haklarını ister kendi veya şirketleri adına, isterse çocukları, eşleri, anne babaları yada başka sevdikleri adına kayıt altına alıp bu kişilere hediye etmiş olsun (plaket gibi düşünün). Bu işi Ulusal bir Festival havasında gerçekleştirelim.

     Sponsorlara belli bir ücret karşılığı yapılan bu işlemle elde edilecek gelir ile yine bu Park alanı içerisinde bir Ekoloji Laboratuarı kurup, İlçemizdeki İlköğretim okulu öğrencilerinin kullanımına açalım. Böylece ilkokul öğrencilerine Çevre ve Tabiat   bilincinin aşılanmasına katkıda bulunalım.

Belediye Meclis Üyeleri olarak bizlerin bu çatı altında yüksek aidiyeti Çekmeköylülüktür.  Bu proje ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri olarak bizler, hem KentPark alanının, ileride bir beton yığını olmasının önüne geçebilir, hem de bunu Ağaç sevgisi temasına dayandırarak vatandaşlarımıza özellikle İlkokul çağı çocuklarına Çevre ve doğa bilincinin aşılanmasına katkıda bulunabiliriz.  Bu sebeplerle yukarıda ifade ettiğim Projenin değerlendirilmesi için önergemizin Başkanlık makamına havalesini arz ederiz.

 

Yusuf POLAT          Tankut GÜNDOĞAR         Ahmet MERİÇ          Muzaffer TOKMAK         

 

 Ali Abbas COŞKUN       Fatma Nigar BARUTÇU     Sait KORKMAZ           Sıtkı AYDEMİR

 

    Yalçın DEMİRKOL                 Kenan YILDIRIM                   Gülali ALAGÖZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi