İstanbul Gündemi

Çekmeköy ve Ümraniye esnafından zamlara isyan! 'Esnaf kendi işini...'

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
11 Şubat 2022 Cuma 17:41

Elektrik başta olmak üzere gıda ürünlerinden doğalgaza kadar gelen zamlara tepkiler dinmiyor. Çekmeköy esnafı da düzenlediği basın açıklamasında, hükümete seslendi. Bazı esnaflar gelen faturaları yaktı.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Esnaflar devletine bağlı, milletini seven insanlardır”

“Hepinizin bildiği gibi esnaflar hiçbir zaman kimseden bir şey beklemeden hem kendi ekmeğini hem de çalıştırdığı personelin ekmeğini kazanırken, aynı zamanda ödediği vergiler ve cezalar ile devlete, kiralar ile mal sahiplerine, faturalar ile de enerji şirketlerine çalışan, devletine bağlı, milletini seven insanlardır.”

“Onlar iyi olursa bizler iyi oluruz”

“Esnaf ancak bu masraflardan sonra evine ekmek götürebilmektedir.  Burada ki esnaf arkadaşların çoğu 2001, 2008, 2018 krizlerini ve pandemi kısıtlamaları ile kapanmaların yarattığı ekonomik zorluklara direnmiş, elinde ki avucunda ki birikmişini harcayarak hayatta kalma mücadelesi vermiştir. Biz esnaflar isteriz ki, devletimiz güçlü olsun, işçimiz memurumuzun cebi dolu olsun, polisimiz, öğretmenimiz, askerimiz aldığı maaşlarla gül gibi geçinsin. Çünkü onlar iyi olursa bizler iyi oluruz.”

“Esnaf kendi işini kendi görmek zorunda kalmıştır”

“Saygıdeğer dostlar! Geldiğimiz son noktada bu yaşanan çoklu krizin faturası esnafa kesilmiştir. Önce hammadde ve akaryakıt şimdi de 3-4 kat artan faturaların altında kalan esnafın gerçekten sahip çıkılmaya ihtiyacı vardır.  Milyonlarca esnaf ve vatandaş bir avuç insanın sahip olduğu enerji şirketlerine peşkeş çekilmesin. Esnaf dernekleri, odalar vs. iyi gün dostu olduklarını bu zor zamanda sadece yük olduklarını bir kez daha göstermiştir. Her zaman olduğu gibi esnaf kendi işini kendi görmek zorunda kalmıştır.”

“Faturalar bize kepenk kapattıracak boyutu geçmiştir”

Unutulmasın ki esnaf ve KOBİ’ler ülkenin orta direğidir. Orta direk çökerse ülke çöker, ülke çökerse hep beraber altında kalırız. Tüm bunların olmaması adına yüce milletimizin hak ettiği refah ve huzur ortamına kavuşması için bizler üzerimize düşeni her zaman yaptık yine yaparız. Ancak şimdi devleti yönetenlerin de el atma zamanı geldi. Bizler dükkanlarımızı açık tutmak ve ekonomiye tekrar destek vermek için her zaman hazırız. Ancak şimdi bizlerin desteğe ihtiyacı var. Kimseden para pul istemiyoruz. Hakkaniyetli adaletli olunursa her şey düzelir. Bu faturalar bize kepenk kapattıracak boyutu geçmiştir.

Taleplerini açıkladılar

“Tüm esnaflarımız adına talebimiz şunlardır: Faturaların KDV oranlarının a yüzde 1 e düşürülmesi. Ookuma bedeli soygununa dur denilmesi. Madem düzenleme yapılabiliyor, yapılan tüm zamların geri alınması.”

“Allah herkesin yardımcısı olsun”

“Buraya kadar gelen siz değerli basın mensuplarına, güvenliğimizi sağlamak için burada olan emniyet personeline ve bizi yalnız bırakmayan esnaf dostlara teşekkür ediyoruz. Bu zor zamanlarda Allah herkesin yardımcısı olsun.”

“Halkımız ciddi anlamda sıkıntı çekmektedir”

DEVA Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Kadir Kacemer, “Bugün burada anayasal hak çerçevesinde yaptığınız basın açıklamasını desteklemek için buradayız. Elektrik zamları başta olmak üzere son dönemlerde yapılan zamlardan dolayı halkımız ciddi anlamda sıkıntı çekmektedir. Hükümetin geri adım atması için, ülkedeki vatandaşın sesini duyması için yapılan bu eylemi destekliyoruz” diye konuştu.

“Hakkımızı anayasal çerçevede aramamız lazım”

Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, “Dar gelirli ailelere, milletimize fahiş elektrik ve doğalgaz faturalarının gelmesi son derece üzüntü vericidir. Serkan Bey’in özelinde esnafımızın sorunlarının dile getirilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçte elektrik faturaları ve hayat pahalılığından dolayı milletimizin sıkıntıları toplumsal bir infiale dönüştürmeme adına akıl şekilde hareket etmemiz lazım. Çünkü bizim kültürümüzde hak aranır ama belli kuralları aşmadan milletimizin bütünlüğünü bozulmaması, devletimizin zarar görmemesi gerekir. Provokasyona gelmeden hakkımızı anayasal çerçevede aramamız lazım” ifadelerini kullandı.

“İktidarın fahiş zamlardan geri adım atmasını temenni ediyorum”

Demokrat Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Metin Özkan, “Bugün burada zamları dile getirmek için bir araya gelen esnaflarımızın yanında olmak adına buradayım. Hiçbir siyasi parti ilçe başkanı buraya partisinin propagandasını yapmaya gelmedi. Ortada bir dert var. Sadece esnaflarımızın değil, genel olarak hayat pahalılığından dolayı geçinemeyenler için bir araya geldik. İktidarın fahiş zamlardan geri adım atmasını temenni ediyorum” dedi.

“Hiçbir şekilde kabul edilemez bir durum”

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Cumhuriyet Halk Partisi daha önce devletin kurumlarının özelleştirilmesine karşı çıktı. Elektrik kurumunun özelleştirilmesinin yanlışlığını şimdi görüyoruz. Direği dikeceksiniz, telini çekeceksiniz ondan sonra ‘bu işi siz alın parasını toplayın’ diyeceksiniz. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur. Ekrem İmamoğlu İBB’yi kazandığında elektrik ve su faturası çok benzerdi. Geldiğimiz noktada bu fark 7-8 kat arttı” şeklinde konuştu.

“İnsanca bir yaşam istiyoruz”

Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Yunus Başer, “Sosyal medyada buraya toplanan insanlar için farklı şeyler yazıldı. Fakat burada toplanan insanlar; namuslu ve şerefli esnaf, ilçe başkanları, basın mensuplarıdır. Anasının ak sütü gibi helal olan anayasal haklarını kullanmaktadır. Burada usule uygun şekilde toplandık. Her şeye sessiz kalmamalıyız. İşler bazen yolunda gitmeyebilir ve buna tepki göstermemiz lazım. Anlatmaya gerek yok, her şeyi yaşıyoruz. Yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. İnsanca bir yaşam istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Umut Demirden - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi